ΤΟΠΙΚΑ

Στα όριά του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

στα-όριά-του-το-πανεπιστήμιο-θεσσαλία-627281

Στα όριά του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσον αφορά τα οικονομικά του. Καλείται να λειτουργήσει για το 2017 με μόλις 3,6 εκατ. ευρώ, όταν μόνο το κόστος της ΔΕΗ για το 2016 ανέρχεται στα, περίπου, 1,3 εκατ. ευρώ.

«Αντέχουμε προς ώρας, αν και η κατάσταση είναι πολύ οριακή», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αναπληρωτής Πρύτανη, αρμόδιος για τα οικονομικά του Π.Θ., Β. Μπουρδάκης, προσθέτοντας πάντως ότι μετά τις συνεχόμενες μειώσεις των προϋπολογισμών λειτουργίας των ΑΕΙ, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που σταθεροποιούνται.

Η οικονομική ασφυξία των ΑΕΙ αποτέλεσε ζήτημα στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο στην οποία συμμετείχε ο Πρύτανης του Π.Θ., Γιώργος Πετράκος.

Σε ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε, οι πρυτάνεις αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «οι συνεχείς μειώσεις του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων, κατά τα τελευταία χρόνια, τα έχουν οδηγήσει σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, αφού οι μειώσεις των προϋπολογισμών είναι συνολικά μεγαλύτερες από 70%». Τονίζουν δε, ότι «η Σύνοδος των Πρυτάνεων, συναισθανόμενη την ιδιαιτέρως σημαντική της ευθύνη για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων, θα προχωρήσει σε ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας για τη διαφαινόμενη αδυναμία λειτουργίας τους από την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότησή τους, σε ημέρα που θα ανακοινωθεί σύντομα».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου