ΤΟΠΙΚΑ

Η Μαγνήτων Κιβωτός τιμά τον Κυριάκο Νησιώτη, μελετητή της τοπικής χλωρίδας

η-μαγνήτων-κιβωτός-τιμά-τον-κυριάκο-νη-628478

Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Κυριάκο Νησιώτη, φαρμακοποιό μελετητή της τοπικής χλωρίδας της Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ., στη διάρκεια εκδήλωσης της «Μαγνήτων κιβωτού» που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. – Παράρτημα Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, Στοά Ηλία Καραπατή).

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού», θα τιμήσει την πολυετή προσφορά του Κυριάκου Νησιώτη στην τοπική κοινωνία και στην επιστήμη της Βοτανικής, επιβραβεύοντάς τον με την απονομή Τιμητικής Διάκρισης της Ι.Μ.Δ.

Η «Μαγνήτων κιβωτός» παρουσιάζει τη νέα εκδοτική της προσπάθεια που αφορά το θεματικό ημερολόγιο για το 2017 με τίτλο: «Τα βότανα του Πηλίου και της Οθρυος, από τη βοτανολογική «βίβλο» Flora Graeca στο έργο 7 ζωγράφων της Μαγνησίας» σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Καπανιάρη και Νίκου Τσούκα.

Για την έκδοση θα μιλήσουν ο επιμελητής της έκδοσης Αλέξανδρος Καπανιάρης, Οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού», ο Δημήτριος Οικονομίδης, καθηγητής φυσιογνώστης και υπεύθυνος του Κέντρου Έρευνας & Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας του Βορείου Πηλίου και ο Νίκος Τσούκας, Γενικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα προβληθεί σύντομο βίντεο για την αυτοφυή Ορχιδέα του Βορείου Πηλίου. Επίσης, θα προβληθεί σύντομο βιογραφικό βίντεο για τη ζωή και το έργο του Κυριάκου Νησιώτη, φαρμακοποιού και μελετητή της τοπικής χλωρίδας της Μαγνησίας.

Στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου του ΤΕΕ θα υπάρχει έκθεση Βολιωτών Ζωγράφων, τα έργα των οποίων περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου