ΤΟΠΙΚΑ

Εμπνεύσεις από σπουδαστές του ΔΙΕΚ

εμπνεύσεις-από-σπουδαστές-του-διεκ-851206

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά οι δημιουργίες των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, που παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον πολλών φίλων της δημιουργίας και της κατάρτισης γενικότερα. Τα έργα των σπουδαστών φιλοξενήθηκαν στον φυσικό τους χώρο, τις αίθουσες όπου δημιουργήθηκαν, αποσπώντας τον γενικό θαυμασμό. Ανάλογη ήταν η αποδοχή και υποδοχή των δημιουργιών που συνέθεσαν την ετήσια επίδειξη των Τμημάτων Ενδυματολογίας και Κοσμήματος, η οποία «φιλοξενήθηκε» για πρώτη φορά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων. Η πρόεδρος του Δημοτικού ΙΕΚ κ. Μπαρτζιώκα εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για την ανοδική πορεία της Σχολής, τονίζοντας παράλληλα ότι «επενδύουμε στην νέα γενιά με ευαισθησία και οδηγούμε τους νέους στην κοινωνία της γνώσης, της κατάρτισης, και στην σύνδεση με την αγορά εργασίας, διευρύνοντας παράλληλα τους τομείς δράσεις με τον τομέα του τουρισμού, που έχει μεγάλη ανταπόκριση».
Σε εποχές οικονομικής κρίσης, το έμψυχο δυναμικό του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου ενσωμάτωσε σε μια εκδήλωση τις θεσμοθετημένες δράσεις της χρονιάς, υιοθετώντας μεν την φιλοσοφία της λιτότητας αλλά χωρίς καμία έκπτωση στο υψηλό ποιοτικό έργο που επιτελείται. «Φέτος, επεσήμανε η πρόεδρος του ΔΙΕΚ, δώσαμε έμφαση στην σύμπραξη όλων των εργασιών, δίνοντας παράλληλα ζωντάνια στην συνοικία των Επτά Πλατανίων και στο χώρο της Σχολής μας». Τα παιδιά άφησαν ελεύθερη την φαντασία και την έμπνευσή τους και δημιούργησαν με βάση την προσωπική τους αισθητική, έργα πρωτότυπα, που αποτελούν την νέα πρόταση στο πεδίο των εφαρμοσμένων, εν γένει, τεχνών. Παράλληλα όμως, υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως από την κ. Μπαρτζιώκα «η επιτυχής δράση του γραφείου διασύνδεσης, το οποίο συνδέει τα αντικείμενα της εκπαίδευσης-κατάρτισης με την αγορά εργασίας προς όφελος των σπουδαστών» καθώς και η «υλοποίηση ελεύθερων εργαστηρίων-σεμιναρίων τα οποία παρακολουθούν όσοι συμπολίτες επιθυμούν».
Στο τέλος της βραδιάς, παρουσιάστηκε δημιουργία της γνωστής Βολιώτισσας σχεδιάστριας Μόδας, Χριστίνας Σταμπολιάν, η οποία διατέθηκε προς πώληση, προκειμένου τα έσοδα να δοθούν σε αριστούχα σπουδάστρια του ΔΙΕΚ, για σπουδές στο εξωτερικό. Με αφορμή την χθεσινή φαντασμαγορική εκδήλωση, διατυπώθηκε εκ νέου η πρόταση που τέθηκε υπόψη της Υπουργού Παιδείας και αφορά στην σύναψη προγραμματικής μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο οι δρόμοι που οδηγούν τους υπέρμαχους των εφαρμοσμένων τεχνών από όλη την Ελλάδα, στους κόλπους του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου