ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ. Με επιτυχία άσκηση της Πυροσβεστικής

πυρκαγιά-σε-εργοστάσιο-στη-βιπε-με-επι-652773

Πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον καυστήρα θέρμανσης, γύρω στη 1 το μεσημέρι μεταπήδησε στην οροφή του κτιρίου της βιομηχανίας εκτυπώσεων – κυτοποιίας «ANTOPACK-ΑΝΤΩΝΙΟΥ Α.Ε», στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και επεκτάθηκε εντός του εργοστασίου, όπου υπάλληλος της επιχείρησης βρίσκεται εγκλωβισμένος μετά από τραυματισμό στο πόδι κατά τη διάρκεια της εκκένωσης.

Ηταν το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ.ΠΕ., η οποία πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία.

Αμεσα οι πυροσβέστες ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, ενώ προχώρησαν στον απεγκλωβισμό του εργαζομένου. Ο εργαζόμενος κατέστη δυνατό και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του εργοστασίου απ’ όπου το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε για τη διακομιδή του στο Αχιλλοπούλειο. Οι συνολικά 15 πυροσβέστες μαζί με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κατάφεραν και έσβησαν γρήγορα τη φωτιά.

«Πρόκειται για συμβάν που εκδηλώθηκε σε λεβητοστάσιο, όπου πλησίον αυτού υπήρχε χώρος με καύσιμα. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστών. Στο εν λόγω συμβάν που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, υπήρχε και άτομο τραυματισμένο. Σε επικοινωνία που είχαμε με το ΕΚΑΒ ήρθε και το παρέλαβε», ενημέρωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαράλαμπος Πόζογλου, πύραρχος.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της άσκησης ο κ. Πόζογλου επισήμανε ότι «είχε απώτερο σκοπό τον εντοπισμό λαθών και παραλείψεων, ώστε οι πυροσβέστες να διορθωνόμαστε καθημερινά».

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ. ΠΕ Γιώργος Βλόντζος, αντιπύραρχος, από την πλευρά του ευχαρίστησε τη διεύθυνση της βιομηχανίας και τους εργαζόμενους, που έδωσαν στους πυροσβέστες τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ένα κίνδυνο που ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει στο μέλλον σε κάποια βιομηχανία.

«Η άσκηση βοηθάει πάρα πολύ γιατί από την πλευρά τη δική μας κάνουμε αναγνώριση του χώρου, ερχόμαστε σε επαφή με τους εργαζόμενους, που είναι οι πρώτοι που κάνουν τις ενέργειες μέσα στη βιομηχανία για να προστατέψουν το εργοστάσιο και διορθώνουμε τυχόν λάθη και παραλείψεις. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά πάντοτε μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο», συμπλήρωσε.

Η εταιρεία έχει ανέκαθεν για αρχή της την ασφάλεια του προσωπικού και φυσικά την πρόληψη. Η υπεύθυνη προμηθειών και πωλήσεων Ελένη Ταμπάκη είπε ότι «στο πλαίσιο αυτό και με παρότρυνση της πυροσβεστικής έγινε η σημερινή άσκηση. Θέλουμε κι ευχόμαστε να το μιμηθούν και τα υπόλοιπα εργοστάσια της Βιομηχανικής. Πρέπει να ξέρουμε πάντοτε ότι η πρόληψη σε όλους τους τομείς σώζει ζωές», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου