ΤΟΠΙΚΑ

Τον μαχαίρωσε και τον μόλυνε με ηπατίτιδα!

τον-μαχαίρωσε-και-τον-μόλυνε-με-ηπατίτ-657923

Εβγαλε μαχαίρι, που ήταν μολυσμένο με τον ιό της ηπατίτιδας, καθώς ο ίδιος πάσχει από τη χρόνια νόσο και επιτέθηκε σε 34χρονο, καταφέρνοντας όχι μόνο να τον τραυματίσει, αλλά και να του μεταδώσει την ασθένεια!

Το περιστατικό συνέβη το Δεκέμβριο του 2013. Σε διαφωνία μεταξύ δύο ανδρών στη συνοικία του Οξυγόνου, για άγνωστη διαφορά, η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Μπουνιές, κλωτσιές αλλά και τραυματισμοί από μαχαιρώματα οδήγησαν τους εμπλεκόμενους στην Αστυνομία και σε αλληλομηνύσεις.

Η συνέχεια του επεισοδίου δόθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν και οι δύο άνδρες ο 34χρονος και ένας 39χρονος Βολιώτης, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της βαριάς σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το Δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον 34χρονο, τον οποίο έκρινε αθώο για τους τραυματισμούς στο επεισόδιο.

Όμως καταδίκασε τον 39χρονο. Τη μέρα της συμπλοκής ο 39χρονος δεν μετρούσε παρά ένα μήνα που κυκλοφορούσε ελεύθερος μετά την αποφυλάκισή του με την εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Ωστόσο, προκάλεσε επεισόδιο και μάλιστα έβγαλε και μαχαίρι, το οποίο ήταν μολυσμένο από τον ιό, καθώς ο ίδιος πάσχει από τη νόσο.

Με το μαχαίρι επιτέθηκε στον 34χρονο τραυματίζοντάς τον αλλά και μεταδίδοντάς του τον ιό, όπως διαγνώστηκε αργότερα σε ιατρικές εξετάσεις.

Εναντίον του 39χρονου το Δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή προς παραδειγματισμό. Συνολικά επέβαλε ποινή φυλάκισης 40 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Το Τριμελές δεν αναγνώρισε το δικαίωμα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Εξάλλου, ο καταδικασθείς είχε πλούσιο ποινικό μητρώο.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο 39χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί στις φυλακές των Τρικάλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου