ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγαν τζάμια από την Κίτρινη Αποθήκη. Κίνδυνος για μαθητές στο σχόλασμα

εφυγαν-τζάμια-από-την-κίτρινη-αποθήκη-659228

Σοκ για μαθητές και τους γονείς τους, που από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν, όταν προχθές το μεσημέρι, στο σχόλασμα, αποκολλήθηκαν τζάμια από το κτίριο της Κίτρινης Αποθήκης και έπεσαν με ορμή στο δρόμο, λίγα μέτρα μακριά τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, περίπου στη 1:10 μ.μ. έξω από το σχολικό συγκρότημα στη συμβολή των οδών Γαζή και Βασάνη. Γονείς είχαν πάει να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, στο σχόλασμα, όπως κάνουν κάθε μέρα. Τα παιδιά έβγαιναν από το σχολικό προαύλιο και μαζί με τους γονείς τους κατευθύνονταν προς τα σπίτια τους. Άλλη μία ημέρα μαθημάτων είχε τελειώσει.

Ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακινητοποίησε μαθητές και γονείς. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τζάμια από ανασφάλιστα παράθυρα του κτιρίου της Κίτρινης Αποθήκης αποκολλήθηκαν και έπεσαν με ορμή στο οδόστρωμα. Τα τζάμια φαίνεται να αποκολλήθηκαν εξαιτίας του ισχυρού αέρα που επικρατούσε εκείνη την ώρα. «Εφυγαν» από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου και ολόκληρα κομμάτια έπεσαν με δύναμη πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, απέναντι από το συγκρότημα των δημοτικών σχολείων, στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα επί της Γαζή.

Όπως περιγράφει η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Βόλου, κ. Μαρία Μοσχάλη, «εκείνη την ώρα πήγαινα στο σχολείο να πάρω το παιδί μου. Από το δυνατό αέρα, άνοιξαν τα παντζούρια και αποκολλήθηκαν ολόκληρα τζάμια. Ακουγόταν συνεχόμενα σπασίματα. Ενημέρωσα το γυμναστή του σχολείου κι άλλους γονείς να αποφεύγουν το σημείο για να μην τραυματιστεί κανένα παιδί. Μετά κόπασε ο αέρας και σταμάτησαν να πέφτουν τζάμια».

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το κτίριο της Κίτρινης Αποθήκης, που είναι εγκαταλειμμένο, πλέον είναι και επικίνδυνο. «Φοβόμαστε ότι θα επαναληφθούν τα ίδια», λέει η κ. Μοσχάλη, η οποία ετοιμάζεται να κάνει παρέμβαση στο Δήμο Βόλου προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για το επικίνδυνο κτίριο, το οποίο όμως έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου