ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή δίκης παρ’ ολίγον διπλού εγκλήματος στις φυλακές

αναβολή-δίκης-παρ-ολίγον-διπλού-εγκλ-690155

Αναβλήθηκε χθες, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, η δίκη 36χρονου Αλβανού φυλακισθέντος στο κατάστημα κράτησης Κρήτης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Η υπόθεση αφορά στο παρ’ ολίγον διπλό έγκλημα που συνέβη το Μάρτιο του 2015 στις φυλακές Λάρισας, στη Γ’ Πτέρυγα, για λόγους τιμής, όπως επικαλέστηκε ο δράστης.

Στις 20 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, ο 36χρονος, ο οποίος είχε εξοπλιστεί με δύο μαχαίρια, επιτέθηκε σε 47χρονο συγκρατούμενό του αλλοδαπό, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο πλατύσκαλο κλιμακοστασίου της Γ’ Πτέρυγας του 1ου ορόφου και του κατάφερε αλλεπάλληλα τραύματα στο θώρακα, με αποτέλεσμα εκείνος να τραυματιστεί σοβαρά και να υποκύψει επί τόπου.

Στη συνέχεια κινήθηκε εναντίον και δεύτερου συγκρατούμενού του, επίσης αλλοδαπού, στο διάδρομο θαλάμων κράτησης και τον τραυμάτισε κι εκείνο στο θώρακα και στο χέρι πλην, όμως, ο τραυματίας διακομίστηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και με τη βοήθεια των γιατρών κατέστη δυνατό και κρατήθηκε στη ζωή.

Ο 36χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, κατοχή όπλου και οπλοχρησία.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου