ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Περίμεναν τη δικαίωση για τα τρία αδικοχαμένα παιδιά στο Ριζόμυλο

περίμεναν-τη-δικαίωση-για-τα-τρία-αδικ-709844

«Κατερίνα- Φίλιππος- Ιωάννα. 23-07-2014. Ζητάμε Δικαίωση» ανέγραφε το πανό που αναρτήθηκε σήμερα έξω από το προαύλιο των Δικαστηρίων, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα πριν από 25 μήνες στην παλιά εθνική οδού Λάρισας –Βόλου, μεταξύ Στεφανοβικείου- Ριζομύλου, που έκοψε αιφνίδια και πρόωρα τη ζωή από τρεις νέους ανθρώπους, τον 20χρονο Φίλιππο Καπανιάρη, την 18χρονη Ιωάννα Κουτσιαρή και την 20χρονη αδερφή της, Κατερίνα Κουτσιαρή.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή είναι ο 20χρονος τότε οδηγός του φορτηγού από το Αργος που συγκρούστηκε με το ΙΧ των τριών παιδιών.

Το πανό που ανάρτησαν οικογένειες, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων παιδιών

Στα Δικαστήρια Βόλου, όπου επρόκειτο να συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η πρώτη ποινική δίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα, μεταφέρθηκε σήμερα το πένθος που τύλιξε τα δύο χωριά.

Οι οικογένειες των άτυχων παιδιών, συγγενείς και φίλοι που περίμεναν τη δίκη, φορούσαν μαύρες μπλούζες με το ίδιο μήνυμα. «Περιμένω την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου» δήλωσε στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η μητέρα των δύο κοριτσιών, που βρήκαν ακαριαίο θάνατο το φρικτό βράδυ, Αθηνά Δελλή.

Η μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών, Αθηνά Δελλή

«Πίστευα και περίμενα ότι ο Νόμος θα δικαίωνε τα παιδιά για την αθωότητά τους» δήλωσε ο πατέρας του 20χρονου Φιλίππου, Κώστας Καπανιάρης. «Δεν έφταιγαν σε κάτι. Εγιναν όλα στη λωρίδα των παιδιών. Έφυγαν τόσο γρήγορα και άδοξα. Είναι κρίμα. Είναι έγκλημα να μην υπάρχει Δικαιοσύνη. Τα έχω βάλει με όλους και με όλα» πρόσθεσε.

Ο πατέρας του άτυχου Φίλιππου Κώστας Καπανιάρης

Τελικά λόγω πέρατος του ωραρίου η δίκη αναβλήθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου 2016. Να επισημανθεί ότι η αγωγή των οικογενειών για το αστικό κομμάτι δικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου. Το Δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις, οι οποίες όμως δεν θα υποκαταστήσουν το τραγικό κενό που άφησε στις ζωές των οικογενειών των παιδιών ο βίαιος και πρόωρος θάνατός τους, και ούτε θα μειώσει το καθημερινό πένθος για τον χαμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο βράδυ τα τρία παιδιά επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από εκδήλωση της Μουσικής Σχολής στο Ριζόμυλο. Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τα πατρικά τους σπίτια έφυγαν από τη ζωή εντελώς αιφνίδια. Φορτηγό αυτοκίνητο έκοψε το δρόμο τους και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα εκείνο να παρασυρθεί προς τα πίσω να περιστραφεί αριστερόστροφα και να καταλήξουν σε παρακείμενο αγρό. Τα τρία παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά μετά από πολύωρο απεγκλωβισμό που παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι οι κάτοικοι των διπλανών χωριών.

Οι οικογένειες των παιδιών ανέμεναν τη δίκη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου