ΤΟΠΙΚΑ

Μαλλιά – κουβάρια Επιμελητήριο και ΟΕΒΕΜ

μαλλιά-κουβάρια-επιμελητήριο-και-οε-694918

Ενδιαφέρον για την επένδυση ελληνικών κεφαλαίων στις τοπικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης που έχουν δυνατότητα εξαγωγικής δραστηριότητας παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα στη Μαγνησία.

Ωστόσο, το γεγονός αντί να κινητοποιήσει τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να διευκολύνουν από κοινού επενδύσεις και μάλιστα Ελλήνων και για τοπικά προϊόντα φαίνεται ότι τους οδήγησε για άλλη μία φορά να «μαλλιοτραβηχτούν».

Η ανακοίνωση του ενδιαφέροντος από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνα Πλαστάρα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Με ανακοίνωσή του αφήνει να εννοηθεί ότι το fund είναι «fundασμα», ενώ κατηγορεί τον κ. Πλαστάρα για λαϊκισμό.

Η αντίδραση του Επιμελητηρίου πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Πλαστάρα σύμφωνα με τις οποίες το ενδιαφέρον αυτό για επενδύσεις δεν υπάρχει κανείς τοπικά να το καθοδηγήσει.

Η ανταπάντησή του ιδίου στο Επιμελητήριο κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο και πνεύμα. «Η γλώσσα του λαού είναι καλύτερη από την οποιαδήποτε γραβάτα» σημειώνει ο κ. Πλαστάρας, ενώ τονίζει ότι το Επιμελητήριο είναι σύμβουλος του κράτους και όχι σχολιαστής εκπομπών.

Μεταξύ άλλων μάλιστα το Επιμελητήριο απαντά τονίζοντας ότι «εφόσον η ύπαρξη του fund είναι πραγματική, καλούμε τους ενδιαφερομένους, έστω και τώρα, να προσεγγίσουν το Επιμελητήριο για να τους παρασχεθεί η συμβουλευτική που απαιτείται. Αυτό βεβαίως από την στιγμή που δεν πρόκειται για fund-ασμα.

Καταλήγοντας, οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Πλαστάρα ότι ποδοσφαιρική ορολογία και λαϊκισμοί δεν τιμούν οποιονδήποτε Φορέα».

Η ανταπάντηση

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ τονίζει ότι τα δελτία Τύπου του Επιμελητηρίου θα πρέπει να έχουν ουσία και όχι προσωπική στόχευση, όπως αποδεικνύουν τον τελευταίο καιρό.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «όταν εκλέχτηκε η νέα Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ ζητήσαμε επιτακτικά στοιχεία για επενδύσεις, νόμους κτλ. τα οποία ουδέποτε δώσατε».

Διευκρινίζοντας ότι το Επιμελητήριο θα έπρεπε να καλέσει τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ για να διαπιστώσει αν ο λόγος αφορά fund ή fundασμα προσθέτει ότι «δεν θα δοθεί άλλη συνέχεια γιατί τα ελληνικά οικονομικά πανεπιστήμια μας μαθαίνουν και ότι ο χρόνος είναι χρήμα και οι επενδύσεις δεν περιμένουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου