ΤΟΠΙΚΑ

Στην αντεπίθεση για τη Μαγνησιακή κατά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

στην-αντεπίθεση-για-τη-μαγνησιακή-κατ-806320

Δριμεία επίθεση κατά της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας, Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος διαφωνεί με την απομάκρυνση του Πιστωτικού Συνεταιρισμού «Μαγνησιακή Πίστη» από το κτίριο του Επιμελητηρίου.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας κατέθεσε πρόσφατα αγωγή, προκειμένου να υποχρεώσει τη «Μαγνησιακή Πίστη» σε έξωση από το χώρο, εμβαδού 25 τετραγωνικών μέτρων, όπου τη φιλοξενεί στο κεντρικό του κτίριο, στην οδό Δημητριάδος 176.

«Το Επιμελητήριο ακυρώνει την προσπάθεια ενός μεγάλου ιστορικού στελέχους του Επιμελητηρίου, του Ιωάννη Αμοιρόγλου, και τις υπογραφές 61 μελών του, αγνοώντας την έμπρακτη πολύχρονη προσπάθεια που καταβλήθηκε για να υποστηριχθεί αυτός ο Συνεταιρισμός, ο οποίος βοήθησε, βοηθά και θα βοηθά επαγγελματίες βιοτέχνες, εμπόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας.

Κατά τον ίδιο, η δικαιολογία ότι 25 τετραγωνικά αποτελούν τροχοπέδη για το έργο του Επιμελητηρίου, καταδεικνύει την παλιά νοοτροπία και συμπεριφορά που εξακολουθεί να υπάρχει εν έτη 2016 στον τοπικό φορέα. «Το Επιμελητήριο θα πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των επιχειρηματιών, με μείωση της γραφειοκρατίας και των δαπανών για αναλώσιμα υλικά.

Ο στόχος σύγχρονων διοικήσεων του Επιμελητηρίου δεν θα πρέπει να είναι η συσσώρευση «χαρτιών», αλλά η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων, που θα καταπολεμούν τη γραφειοκρατία. Στην Εσθονία υπάρχει πλήρης κατάργηση εγγράφων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ αναφέρεται και στον Πιστωτικό Συνεταιρισμό, υποστηρίζοντας ότι η «Μαγνησιακή Πίστη» αργεί να απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση, μια πρόκληση που, όπως διευκρινίζει, επί της ουσίας στρέφεται κατά των επαγγελματιών, οι οποίοι χρειάζονται άμεση στήριξη.

«Πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή δεν αποσκοπεί σε άλλες κατευθύνσεις», κατέληξε.

Εξάλλου, Πιστωτικοί Συνεταιρισμοί έχουν δημιουργηθεί και σε Καρδίτσα, και Τρίκαλα και τα λαμπρά τους αποτελέσματα, όπως επισημάνθηκε, είναι άξια συγχαρητηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου κατέθεσε αγωγή κατά της «Μαγνησιακής Πίστης». Με την αγωγή της ζητά να αποδώσει το ακίνητο εμβαδού 25,40 τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιεί ως έδρα της, άλλως να διαταχθεί η αποβολή της από το εν λόγω ακίνητο.

Το Επιμελητήριο ζήτησε την απομάκρυνση από αρχές του 2015, επικαλούμενο τις αυξημένες σε χωρητικότητα ανάγκες του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου