ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις περικοπές των εφημεριών

αντιδρούν-οι-νοσοκομειακοί-γιατροί-σ-695950

Στα κεραμίδια… οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις μειωμένες αποδοχές σε εφημερίες και μισθούς. Στη γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών που έγινε χθες συζητήθηκαν τα θέματα των μειωμένων αποδοχών από εφημερίες και μισθούς, των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, της μείωσης του χρηματικού ποσού για τη φαρμακευτική δαπάνη αλλά και της περικοπής αδειών από προηγούμενα χρόνια, ενώ συμπλήρωσε πως οι γιατροί επιθυμούν συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να γίνονται δεκτές ενέργειες εκφοβισμού από την τελευταία, επειδή οι γιατροί αναδεικνύουν τα προβλήματα και διεκδικούν τη βελτίωση των συνθηκών.

Οπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, από τον Μάρτιο οι νοσοκομειακοί γιατροί βλέπουν μειώσεις της τάξης 3-5% κάθε μήνα στις αποδοχές τους τόσο από τους μισθούς όσο και από τις εφημερίες, ενώ επίσης καταγγέλθηκε ότι τέθηκε θέμα περικοπής εφημεριών σε ορισμένες ειδικότητες, πρόταση όμως που τελικά δεν προχώρησε.

Στη συνέλευση επίσης καταγγέλθηκε ότι με απόφαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΒ οι άδειες των νοσοκομειακών γιατρών για τις οποίες δεν έχει γίνει χρήση θεωρούνται πλέον χαμένες, ενώ επικρίσεις εκφράστηκαν και για το γεγονός ότι δόθηκε οδηγία για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μέχρι τέλος του χρόνου διότι δεν επαρκούν τα κονδύλια. Θέμα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός μεταξύ των γιατρών σε όλες τις κλινικές που εκτιμούν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις θεραπείες των ασθενών εάν οι πιέσεις γίνουν πιο ασφυκτικές για περιορισμό.

Χθες τέλος έγινε ειδική αναφορά και στα έργα που προτάθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ με τους συμμετέχοντες στη συνέλευση να επαναλαμβάνουν ότι η ένταξη του μαγνητικού τομογράφου στις προτεραιότητες του νέου ΕΣΠΑ είναι επιβεβλημένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου