ΤΟΠΙΚΑ

Αγγίζει το 99% η πληρότητα για το 3ήμερο στη Μαγνησία

αγγίζει-το-99-η-πληρότητα-για-το-3ήμερο-στ-802321

Ανοδική πορεία ακολουθεί η τουριστική κίνηση στην αιχμή της θερινής σεζόν για τη Μαγνησία, με τα ποσοστά πληρότητας να κυμαίνονται από 95% έως 99% μέχρι στιγμής, ενώ αναμένεται να αγγίξουν το 100% στην πορεία των ημερών και ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου. Ελληνες και ξένοι τουρίστες κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προς μεγάλη ικανοποίηση των ξενοδόχων, οι οποίοι εκτιμούν, ωστόσο, ότι οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, είναι φύσει αδύνατο να καλυφθούν από την έντονη κίνηση της φουλ σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα ποσοστά πληρότητας στη χερσαία Μαγνησία, ειδικότερα, είναι 95% περίπου, κατά μέσο όρο, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το κλίμα της παρούσας περιόδου είναι ικανοποιητικό και οι φουλ κρατήσεις θα συνεχιστούν έως τις 22 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η τουριστική εικόνα του Σεπτεμβρίου δεν είναι ευδιάκριτη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αλλά εκτιμάται ότι θα υπάρξει κίνηση, η οποία θα κυμανθεί σε χαμηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του Αυγούστου.

Σκιαγραφώντας το προφίλ των τουριστών, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί Ελληνες, οι Ισραηλινοί έχουν επανακάμψει στο Πήλιο και παράλληλα υπάρχουν Γάλλοι, Ιταλοί και Βαλκάνιοι τουρίστες. Ο κ. Ζαφείρης επισημαίνει ότι παρά την αυξημένη κίνηση ενόψει Δεκαπενταύγουστου, η ανησυχία των ξενοδόχων διατηρείται αναλλοίωτη, καθώς οι οικονομικοί δείκτες δεν είναι ικανοποιητικοί και τα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου, δεν είναι δυνατό να καλύψουν τις απώλειες μιας ολόκληρης χρονιάς.

Στη Σκιάθο

Εξίσου ικανοποιητική είναι η εικόνα και στη Σκιάθο, όπου τα ποσοστά πληρότητας ξεπερνούν το 95% και ακολουθούν την ανιούσα με κατεύθυνση προς το 100% ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, υπογραμμίζει ότι το κλίμα είναι ικανοποιητικό αλλά το ζήτημα δεν είναι ο Δεκαπενταύγουστος, αλλά κυρίως οι υπόλοιποι μήνες, Μάιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος.

«Το ζητούμενο για όλους είναι η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, προκειμένου να μην περιορίζεται σε ένα σαρανταήμερο, αλλά να ξεπερνά τις 150 ημέρες» υπογραμμίζει ο ίδιος επαγγελματίας, για να προσθέσει ότι ο Σεπτέμβριος θα κινηθεί σύμφωνα με τα περσινά επίπεδα. Στο μεταξύ, ο μέσος όρος διαμονής για τους Ελληνες είναι 3-4 ημέρες και για τους ξένους μία περίπου εβδομάδα.

Στη Σκόπελο

Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται στη Σκόπελο, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «μέχρι τις 28 Αυγούστου είναι πλήρη τα ξενοδοχεία» για να προσθέσει ότι «η φετινή τουριστική κίνηση στο νησί έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας».

Οι φουλ κρατήσεις συνεχίζονται μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ όπως εκτιμά η πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου, στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου τα ποσοστά πληρότητας θα κυμανθούν γύρω στο 85%. Στο μεταξύ, οι ημέρες διαμονής των τουριστών περιορίζονται αλλά υπάρχει δυναμική, όπως αναφέρει η κ. Διαμάντη, η οποία τονίζει ότι εάν διευρυνθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, και δρομολογηθεί παράλληλα συμβατικό πλοίο, θα δοθεί περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό.

Στην Αλόννησο

Ποσοστά πληρότητας που αγγίζουν το 99% καταγράφονται τη δεδομένη χρονική περίοδο στην Αλόννησο και όπως εκτιμάται θα φτάσουν το 100% το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. «Υπάρχει κινητικότητα, υπάρχει ζήτηση για τις επόμενες ημέρες του Αυγούστου, μέχρι τις 20-25 και ευελπιστούμε ότι θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα» υπογραμμίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη.

Η ίδια τονίζει παράλληλα ότι θα δεν θα λείψουν οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής, με τους Ελληνες να αποτελούν το 50% των επισκεπτών του νησιού, με μέσο όρο διαμονής 4 περίπου ημερών.

«Το ζητούμενο είναι να μεγαλώσει η σεζόν, η οποία έχει συρρικνωθεί φέτος λόγω της διεθνούς κατάστασης. Γεγονότα όπως το προσφυγικό, το δημοψήφισμα στη Βρετανία, το Brexit, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στα αεροδρόμια, επηρέασαν τον κόσμο, τους ξένους, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν με την ίδια άνεση που ταξίδευαν τα προηγούμενα χρόνια» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόεδρος των ξενοδόχων Αλοννήσου, η οποία σημειώνει, κλείνοντας, ότι «η διεθνής κίνηση από το εξωτερικό δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τα αναμενόμενα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου