ΤΟΠΙΚΑ

Παραδόθηκε ο αρχηγός του Συνδέσμου Φιλάθλων

παραδόθηκε-ο-αρχηγός-του-συνδέσμου-φι-851206

Στην ασφάλεια παρουσιάστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και νωρίς χθες το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη, ο 35χρονος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού Περιστερίου, τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία.
Ο 35χρονος πληροφορήθηκε ότι τον αναζητούσε η αστυνομία, μετά την έφοδο που έγινε στα γραφεία του Συνδέσμου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.
Ο 35χρονος κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλων και φωτοβολίδων, σε βαθμό πλημμελήματος, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.
Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον 35χρονο, για τα επεισόδια στην Παιανία κατηγορούνται συνολικά 17 άτομα, εκ των οποίων οι 13 συνελήφθησαν επί τόπου την Πέμπτη και ακόμη τρεις συνελήφθησαν στη διάρκεια των ερευνών στα γραφεία των συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που διενεργήθηκαν προχθές.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία αναζητά τους δράστες της δολοφονίας του 25χρονου οπαδού. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα, τα οποία έχουν «φωτογραφίσει» στις καταθέσεις τους μάρτυρες.
Εν τω μεταξύ, σε κλίμα θλίψης, αλλά χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, κηδεύθηκε χθες μεσημέρι στο Γ νεκροταφείο Αθηνών ο 25χρονος νεαρός, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των επεισοδίων.

Yπό παρακολούθηση οι σύνδεσμοι

Η ανάπτυξη ολοκληρωμένου μηχανισμού συλλογής πληροφοριών για τη δράση των συνδέσμων φιλάθλων των ομάδων, για τους επικεφαλής τους, για τον τρόπο που οργανώνονται και δρουν αποφασίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό τον υπουργό κ. Βύρωνα Πολύδωρα.
Ο κ. Πολύδωρας φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από την καθυστερημένη ενημέρωση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης σχετικά με όσα συνέβησαν στην Παιανία, δυσαρέσκεια την οποία εξέφρασε στη χθεσινή σύσκεψη, προς τους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ., που συμμετείχαν σε αυτήν.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε το γιατί η αστυνομία δεν είχε εγκαίρως ενημέρωση για το «ραντεβού» μεταξύ των οργανωμένων οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά και η καθυστερημένη αντίδραση, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν στο σημείο των επεισοδίων περίπου μισή ώρα μετά την έναρξή τους. Η αντίδραση της αστυνομίας στο περιστατικό αποδείχθηκε καθυστερημένη και από το γεγονός ότι η πρώτη ενημέρωση του γραφείου Τύπου έγινε τρεις ώρες μετά το συμβάν και ενώ ήδη από το ΚΑΤ είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει ένας νεκρός από τα επεισόδια. Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε σειρά από μέτρα, τα οποία θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Παραμένουν στο KAT οι τραυματίες

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονταν, έως και αργά χθες το μεσημέρι, στο νοσοκομείο ΚΑΤ, τέσσερις εκ των επτά τραυματιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά τα σοβαρότατα επεισόδια που σημειώθηκαν στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οι υπόλοιποι τρεις, έλαβαν εξιτήριο χθες το πρωί, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητη από το ιατρικό προσωπικό, η περαιτέρω παραμονή τους στο νοσοκομείο.
Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, οι τραυματίες φέρουν κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα και τραύματα από μαχαίρι, κυρίως στους μηρούς. Η κατάσταση της υγείας των δύο, εκ των τεσσάρων τραυματιών, που παρέμειναν για νοσηλεία στο ΚΑΤ, ήταν πιο σοβαρή, χωρίς ωστόσο να εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή τους.
Εκτός από τους τραυματίες που διακομίσθηκαν στο ΚΑΤ, άλλα επτά άτομα τα οποία ενεπλάκησαν στα επεισόδια της Παιανίας, απευθύνθηκαν προχθές το βράδυ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Λαϊκό -το οποίο εφημέρευε- όπου τους παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα. Εν συνεχεία επέστρεψαν σπίτι τους. Σημειώνεται ότι άλλο ένα άτομο είχε διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αμέσως μετά τα επεισόδια στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Γ. Καλαντζής

«Θεωρώ ότι η λύση, που πρέπει να δοθεί τώρα, άμεσα και βέβαια σε συμφωνία με τους προέδρους των ΠΑΕ, ιδιαίτερα των μεγάλων ΠΑΕ – επειδή πιστεύω ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον να συνεχιστεί αυτό και σίγουρα δεν ευθύνονται γι αυτό – είναι να διαλυθούν οι οργανωμένοι σύνδεσμοι. άμεσα, όλοι». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Καλαντζής, απαντώντας σε ερώτηση για τα πρόσφατα φαινόμενα χουλιγκανισμού και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου