ΤΟΠΙΚΑ

Η Πειραιώς παρουσιάζει τα «πράσινα» προϊόντα της

η-πειραιώς-παρουσιάζει-τα-πράσινα-π-851206

Με το εμπνευσμένο αυτό σύνθημα έχει ξεκινήσει η νέα καμπάνια της Τράπεζας Πειραιώς για τα πρώτα ολοκληρωμένα «πράσινα» τραπεζικά προϊόντα για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, συστημάτων δηλαδή που αξιοποιώντας σύγχρονη και υψηλή τεχνολογία παράγουν ενέργεια με σύμμαχο τον ήλιο.

Είναι ενδεικτικό ότι με πρωτόγνωρους ρυθμούς ανάπτυξης κινείται η διεθνής αγορά φωτοβολταϊκών τα τελευταία χρόνια, κυρίως χάρη στα προγράμματα τριών χωρών της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Νέοι παίκτες, όπως η Κίνα και η Ισπανία μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, με νέες παραγωγικές μονάδες και γενναία μέτρα στήριξης και ενθάρρυνσης του ηλιακού ηλεκτρισμού.

Σε ό,τι αφορά στη ζήτηση των φωτοβολταϊκών, οι εκτιμήσεις είναι ότι θα εξακολουθήσει να αυξάνεται με ρυθμούς υψηλότερους των αντίστοιχων της προσφοράς και αυτό θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι το 2005 η βιομηχανία φωτοβολταϊκών είχε αύξηση 44% του όγκου των πωλήσεων, 50% στα έσοδα και 149% στα κέρδη.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι συγκυριακό γεγονός. Εκτιμάται ότι το 2010, η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών θα ξεπεράσει διεθνώς τα 10.000MW.

Στην Ελλάδα η νέα νομοθεσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ν.3468/2006) έδωσε γενναία κίνητρα στην ηλεκτροπαραγωγή από φωτοβολταϊκά συστήματα παρέχοντας υψηλές τιμές πώλησης της παρεχόμενης ηλιακής κιλοβατώρας και μάλιστα εγγυημένες για μια 20ετία. Ως αποτέλεσμα, οι επενδύσεις στα συστήματα αυτά παρουσιάζουν σημαντικά υψηλές αποδόσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς αξιοποιώντας αυτές τις νέες δυνατότητες και πιστή στην απόφασή της να διευρύνει τις επενδύσεις στις «πράσινες» αγορές σχεδίασε μια σειρά συγκεκριμένων προϊόντων για τη χρηματοδότηση τέτοιων επενδύσεων. Με αυτή την ενέργεια υποδηλώνει την πρωτοπορία της ως περιβαλλοντικά υπεύθυνος φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ειδική παρουσίαση για τα προϊόντα αυτά έχει προγραμματιστεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς στο Βόλο. Η παρουσίαση θα γίνει αύριο Δευτέρα στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE στις 6.30 το απόγευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου