ΤΟΠΙΚΑ

«Ανάσα» έως 31 Αυγούστου για τους καταστηματάρχες του Βόλου

ανάσα-έως-31-αυγούστου-για-τους-καταστ-814296

Χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016 για την καταβολή του 50% των τελών των κοινοχρήστων χώρων προτίθεται να δώσει ο δήμος Βόλου στους καταστηματάρχες, καθώς μέχρι σήμερα λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας οι επαγγελματίες δεν έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Πέγιος, εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 6.30 το απόγευμα, την τροποποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την καταβολή των τελών κοινοχρήστων χώρων για το 2016.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία προτείνει να καταβληθεί το 50% των τελών κοινοχρήστων μέχρι τις 31 Αυγούστου και το υπόλοιπο ποσό να καταβληθεί στο τμήμα Δημοτικών προσόδων σε δύο ισόποσες δόσεις: η πρώτη στις 30-9-2016 και η δεύτερη στις 30-11-2016.

Η εισήγηση έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «μέχρι σήμερα οι υπόχρεοι καταβολής τελών αυξημένης χρήσης κοινοχρήστου χώρου λόγω οικονομικών δυσχερειών εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, δεν έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους και δεν έχουν καταβάλλει τα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2016».

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστηματάρχες υποχρεούταν να καταβάλουν προ της χορήγησης της άδειας το 30% του τέλους έως 31 Μαρτίου και εν συνεχεία οι δόσεις είχαν κατατμηθεί ως εξής:

Α) για ετήσιο τέλος έως 500€ καταβολή σε δύο διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος)

Β) για ετήσιο τέλος από 501€ έως 4.000 € καταβολή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος – Σεπτέμβριος)

Γ) για ετήσιο τέλος από 4.000 € και πάνω καταβολή σε 4 (τέσσερις) διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος – Σεπτέμβριος – Νοέμβριος).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο μεταξύ, σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, που βρίσκεται στην οδό Διμηνίου και Εκτορος στο Διμήνι, καλείται να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου με στόχο την ασφαλέστερη μεταφορά των μαθητών προς και από το σχολείο μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας Θανάση Σταυρίδη.

Η Επιτροπή κατέληξε στην πρότασή της -προβλέπει τη δημιουργία πεζοδρομίων στις οδούς Διμηνίου, Εκτορος, περιμετρικά του σχολείου, την ανανέωση της διαγράμμισης των διαβάσεων των πεζών στη Διμηνίου με οριζόντια σήμανση, την τοποθέτηση πινακίδων, αλλά και προστατευτικών στοιχείων στις δύο εισόδους της σχολικής μονάδας- μετά από εξέταση του αιτήματος της Διευθύντριας του 10ου Γυμνασίου Βόλου και επιστολή του 15/μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου.

Η επαρχιακή οδός Διμηνίου είναι διπλής κατεύθυνσης, πλάτους οδοστρώματος 7,40μ. περίπου και δεν έχει διαμορφωμένο πεζοδρόμιο σε επαρκές μήκος για την πρόσβαση των μαθητών, παρά μόνο στο Ο.Τ. του σχολείου και από την πλευρά του σχολείου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου