ΤΟΠΙΚΑ

Απορριμματοφόρο κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες

απορριμματοφόρο-κυκλοφορούσε-χωρίς-822659

Ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο του δήμου Βόλου βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και έξι χρόνια στο αμαξοστάσιο της Πορταριάς. Το όχημα βαρύνει πρόστιμο 9.100 ευρώ γιατί «πιάστηκε» το 2010 να κυκλοφορεί και να κάνει αποκομιδή απορριμμάτων χωρίς να έχει πινακίδες κυκλοφορίας!

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Αίτημα του δήμου Σκοπέλου προς το δήμο Βόλου να του παραχωρήσει εκτάκτως απορριμματοφόρο για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων στο νησί, έξυσε πληγές… Πληγές που έχουν να κάνουν με ανασφάλιστα, χωρίς πινακίδες και χωρίς ΚΤΕΟ απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα, τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή προσπαθεί να τακτοποιήσει ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο δήμος Σκοπέλου έστειλε αίτημα στο δήμο Βόλου να τον βοηθήσει με την παραχώρηση για δέκα ημέρες απορριμματοφόρου, προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στο νησί. Στη Σκόπελο δύο απορριμματοφόρα έπαθαν ζημιά και ζητήθηκε συνδρομή του Βόλου.

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, το απορριμματοφόρο θα σταλεί την ερχόμενη Τρίτη στη Σκόπελο. Κι αυτό για να προλάβει η υπηρεσία να το νομιμοποιήσει.

Οπως εξήγησε η αντιδήμαρχος καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα, μετά από ερωτήσεις που απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος, Τέλης Δουλόπουλος, το όχημα που θα διατεθεί στο δήμο Σκοπέλου είναι ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο που όμως από το 2010 «κοιμόταν» στο αμαξοστάσιο της Πορταριάς. Τότε είχε επιβληθεί πρόστιμο τόσο στο δήμο όσο και στον οδηγό, επειδή πιάστηκε να κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες!

«Θα πρέπει να τακτοποιήσουμε το πρόστιμο και στη συνέχεια να το στείλουμε στη Σκόπελο», σημείωσε η κ. Καντόλα.

Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή δαπάνη ύψους 9.100 ευρώ περίπου για να πληρωθεί το πρόστιμο και να περάσει το απορριμματοφόρο από ΚΤΕΟ.

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της Επιλογής Ευθύνης Νίκου Στόικου άναψε το… φιτίλι της αντιπαράθεσης. «Πρέπει να δώσουμε αυτό το απορριμματοφόρο και να αναγκαστούμε να μπούμε σε αυτά τα έξοδα τώρα; Δεν έχουμε άλλο να παραχωρήσουμε;», ρώτησε ο κ. Στόικος.

Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον κ. Στόικο. «Αυτό ήταν το νοικοκύρεμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής; Που βρήκα χειριστή σκούπας στο δρόμο και μου είπε ότι επί χρόνια έκανε… νάνι;», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λιβογιάννης. «Οτι το απορριμματοφόρο κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες δεν σας αφορούσε;», επιτέθηκε εναντίον του κ. Στόικου ο κ. Ανδρέας Ζέρβας. «Ηταν άλλη δημοτική αρχή τότε. Δεν θα απολογηθώ εγώ», απάντησε ο κ. Στόικος, συνέχισε όμως να δέχεται επικρίσεις για το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που άφησε οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ, χωρίς πινακίδες και με πρόστιμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου