ΤΟΠΙΚΑ

Περίπου 350 τόνοι σκουπιδιών στο Βόλο

περίπου-350-τόνοι-σκουπιδιών-στο-βόλο-451664

Νέα 24ωρη απεργία είχαμε χθες στους Δήμους της Μαγνησίας, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕ / ΟΤΑ) αποφάσισε προχθές να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου. Ωστόσο η συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας ήταν πολύ μικρή, καθώς από την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Αυτοδιοίκησης ήταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι αλλεπάλληλες και επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν ένας από τους λόγους που έκανε πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους να επιστρέψουν χθες στην εργασία τους, καθώς οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η δεινή οικονομική συγκυρία δεν τους αφήνει μεγάλα περιθώρια για την απώλεια ενός επιπλέον μεροκάματου.
Ειδικότερα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου εργάστηκε κανονικά και από νωρίς το πρωί τα συνεργεία άρχισαν την αποκομιδή των απορριμμάτων που κατά χιλιάδες είχαν συσσωρευτεί τις τελευταίες μέρες στους δρόμους του Βόλου. Εκτιμάται ότι το προηγούμενο τριήμερο είχαν συσσωρευτεί στους κάδους που είναι τοποθετημένοι στους δρόμους της πόλης περίπου 70 τόνοι από ανακυκλώσιμα υλικά και περίπου 280 τόνοι οικιακών απορριμμάτων. Μέχρι χθες τα συνεργεία του Δήμου Βόλου είχαν μαζέψει τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων, ωστόσο πολλοί κάδοι ξεχείλιζαν μέχρι αργά το βράδυ, οι οποίοι θα περισυλλεγούν σήμερα από την υπηρεσία.
Εξάλλου από χθες έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους οι οδοκαθαριστές για τον καθαρισμό των ρείθρων των πεζοδρομίων της πόλης. Πρόκειται για 25 συνολικά συμβασιούχους που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ για οκτώ μήνες,  από τους οποίους οι πέντε είναι οδηγοί απορριμματοφόρων οχημάτων και οι είκοσι εργάτες καθαριότητας.
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, από τα προχθεσινά επεισόδια που έγιναν κατά την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο καταστράφηκαν δύο κάδοι απορριμμάτων, χωρίς να σημειωθούν άλλες καταστροφές, ενώ σε ένα μήνα από σήμερα οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας του Δήμου εκτιμούν ότι θα είναι εφικτό να προχωρήσουν σε πλύσιμο των δρόμων με ειδικές υδροφόρες του Δήμου, προκειμένου να μην υπάρχει επαναιώρηση  της σκόνης ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ στις 13 Μαίου γίνεται   η δημοπρασία για την εργολαβία κοπής των χόρτων από τα ρείθρα και από τα πεζοδρόμια των δρόμων της πόλης.  
 
 
 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου