ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε «καυγάς» για τη Ρεγκάτα

ανοιξε-καυγάς-για-τη-ρεγκάτα-851206

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση επιστολής του κ. Μήτρου για τη Ρεγκάτα, σύμφωνα με την οποία δεν θα παραβρεθεί σήμερα στο δείπνο που θα παραθέσει η Δημοτική Αρχή στους κυβερνήτες των πλοίων που θα συμμετάσχουν στη ΡΕΓΚΑΤΑ, ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης προέβη στην παρακάτω δήλωση, παραθέτοντας μάλιστα μία σειρά από σημαντικά στοιχεία για τον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι εκδηλώσεις ΡΕΓΚΑΤΑ ΒΟΛΟΣ 2010 στην ανάπτυξη της πόλης.
Ειδικότερα ο κ. Αλέκος Βούλγαρης δήλωσε τα εξής:
 
«Μου προξένησε εντύπωση το έγγραφο του κ. Μήτρου. Yπερβαίνει τα όρια του λαϊκισμού. Επιχειρεί να συσχετίσει μία ειδική αναπτυξιακή επιλογή της δημοτικής αρχής όπως η Ρεγκάτα, με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας. Επιχειρεί επίσης να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει μέρος της μισθοδοσίας, εντός τμήματος των εργαζομένων σε Ν.Π του Δήμου, εξαιτίας της καθυστέρησης της εκταμίευσης των πόρων από τα αρμόδια Υπουργεία, γεγονός που αναγκάζει πολλές φορές το Δήμο να καταβάλλει τις αποδοχές εξ ιδίων πόρων.
 
Πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μήτρου -αφού διετέλεσε δήμαρχος Βόλου- ότι η προσπάθεια της σημερινής δημοτικής αρχής είναι η πόλη να ξεφύγει από τη μιζέρια και την κακομοιριά.
 
Να ανοίξει τους ορίζοντές της και να προβληθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερα τώρα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η τοπική κοινωνία μπορεί και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις που θα προσφέρουν εισόδημα στην τοπική οικονομία.
 
 Με αυτά τα δεδομένα, τόσο για τον κ. Μήτρου, όσο και για όσους άλλους ενδεχομένως, που  αγνοούν τι μπορεί να σημαίνει για το Βόλο η Ρεγκάτα, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
 
  1. Τα χρήματα που θα δαπανήσει ο Δήμος Βόλου για τις εκδηλώσεις λειτουργούν ήδη ανταποδοτικά υπέρ της πόλης, των επαγγελματιών και της τοπικής οικονομίας.
  2. Υπολογίζεται ότι τα σκάφη που θα κάνουν ανεφοδιασμό από την τοπική αγορά σε καύσιμα και τρόφιμα για όλη την διαδρομή της Ρεγκάτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ουσιαστικά θα καταβάλουν στην τοπική αγορά ένα σημαντικό οικονομικό όφελος για την πόλη.
  3. Τα ξενοδοχεία της πόλης μας για το επόμενο 10ήμερο καταγράφουν ήδη υψηλή πληρότητα εξαιτίας της αύξησης της επισκεψιμότητας στο Βόλο για τη Ρεγκάτα
  4. Τα πληρώματα όλων των ιστιοφόρων που ανέρχονται περίπου σε 500 άτομα, θα κινηθούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα περιηγηθούν στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή, συνεισφέροντας έτσι επίσης στην τοπική οικονομία.
  5. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας με απόφασή του τροποποιεί το πρόγραμμα λειτουργίας της αγοράς και προσφέρει μειωμένες τιμές για να εξυπηρετηθούν τα πληρώματα και οι επισκέπτες
  6. Προγραμματίζονται ήδη εκδρομές σχολείων από άλλους Νομούς της Θεσσαλίας για να επισκεφτούν τα ιστιοφόρα.
  7. Αξιωματούχοι ξένων χωρών, τα πλοία τους τα οποία ελλιμενίζονται στο Βόλο , θα επισκεφτούν την περιοχή μας,
  8. Η Ρεγκάτα ως ένα πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από μεγάλα ξένα δίκτυα, καθώς και από τον ξένο Τύπο, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους στην προβολή της πόλης μας.
  9. Όσον αφορά στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση tallshipsvolos2010.gr όπου προβάλλονται οι εκδηλώσεις του Βόλου, θα διαπιστώσει κανείς την πρωτόγνωρη προβολή που φτάνει μέχρι και την Αμερική. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι και πόλεις της Ελλάδας μέσω του διαδικτύου προτρέπουν τους πολίτες να επισκεφτούν το Βόλο για να θαυμάσουν από κοντά τα ιστιοφόρα και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται.
 
Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω στον κ. Μήτρου ότι: Ανάπτυξη χωρίς επένδυση είναι αδύνατο να γίνει. Όσον αφορά στο ποσό που επικαλείται ο ίδιος, δεν έχει λάβει υπόψη του ότι το χορηγικό πρόγραμμα της Ρεγκάτα σαφώς θα μειώσει το κόστος αυτής της μεγάλης αναπτυξιακής προσπάθειας της πόλης του Βόλου, στην οποία συμμετέχουν πολλοί φορείς και επιχειρήσεις της πόλης, συνεισφέροντας οικονομικά με υπηρεσίες και προϊόντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου