ΤΟΠΙΚΑ

Ο τουρισμός μοχλός ανάπτυξης ~ Συνδιοργάνωση ημερίδας από την ΟΕΒΕΜ

ο-τουρισμός-μοχλός-ανάπτυξης-συνδιορ-843987

Στόχος η ανάπτυξη ενός οργανωμένου σχεδίου, με πρωτεργάτες την Ομοσπονδία, τον ΟΛΒ, το δήμο Βόλου και άλλους φορείς

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας σε πράξεις και ενέργειες που εμπεριέχουν μοναδικότητα και έξυπνη εξειδίκευση, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας σχεδιάζει τη συμμετοχή της σε συνδιοργάνωση με τους αρμόδιους φορείς χρήσιμης ημερίδας με θέμα «τον θαλάσσιο τουρισμό του λιμανιού του Βόλου ως μοχλό ανάπτυξης του τόπου».

Οπως αναφέρει ο ερευνητής μελετητής της ΟΕΒΕΜ Γιάννης Φλιτρής, είναι πλέον γνωστό ότι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στον τόπο μας θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σε πράξεις και ενέργειες που εμπεριέχουν μοναδικότητα και έξυπνη εξειδίκευση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, τονίζει ότι μοναδικός σκοπός και κυρίαρχος στόχος της Ομοσπονδίας (ΟΕΒΕΜ), που εκπροσωπεί όλες τις εμπορικές και ευρύτερες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μαγνησίας, είναι η ανάπτυξη της δυνατότητας στο λιμάνι του Βόλου, ώστε να μπορεί μέσω της κρουαζιέρας, να δέχεται αναχωρήσεις και αφίξεις τουριστών, που καταφθάνουν στην πόλη.

«Μια ανάπτυξη δηλαδή της δυνατότητας του «Home Porting». Εχοντας το λιμάνι του Βόλου αυτή τη δυνατότητα, αναμένεται η αξιοποίηση και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου από διάφορες αεροπορικές εταιρείες, που θα φέρνουν κόσμο στην περιοχή, αφού αυτοί οι τουρίστες, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο για ένα περίπλου στη Μεσόγειο», τονίζει.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν και να παραμείνουν και κάποιες ημέρες στον τόπο μας, συνεισφέροντας φυσικά στην τοπική οικονομία. Διαφαίνεται λοιπόν πως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής, αποτελεί η ανάπτυξη ενός οργανωμένου σχεδίου, με πρωτεργάτες την Ομοσπονδία, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, τον δήμο του Βόλου, τα Επιμελητήρια και άλλους ενδιαφερόμενους Φορείς, με βάση το οποίο, θα επιχειρηθεί να επιλυθούν άμεσα τα υπάρχοντα γραφειοκρατικά προβλήματα τυπικών διαδικασιών, ώστε με την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών του λιμανιού του Βόλου και της εγγύτερης δομής της πόλης, να βελτιωθεί η ποιότητα και η ασφάλεια υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες για το άνοιγμα του προορισμού του Βόλου σε εταιρείες κρουαζιέρας, που προγραμματίζουν να εντάξουν τον Βόλο στα προγράμματά τους ως σημείο αφετηρίας και κατάληξης των ταξιδιών τους (home porting)», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου