ΤΟΠΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα Θεολόγων Εκπαιδευτικών στο Βόλο

πραγματοποιήθηκε-επιμορφωτική-ημερί-847079

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 14-5-2016 στο Βόλο η δεύτερη Επιμορφωτική Ημερίδα Θεολόγων Εκπαιδευτικών για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, με θέμα: «Βήματα εφαρμογής του Νέου Προγράμματος Σπουδών για το Θρησκευτικό Μάθημα» που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Επιμορφωτές της ημερίδας ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Άγγελος Βαλλιανάτος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εκπόνηση του Νέου Προγράμματος Σπουδών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και της Επιτροπής αξιολογητών για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου και οι συνεργάτες της Ακαδημίας Όλγα Γριζοπούλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εκπόνηση Νέου Προγράμματος Σπουδών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, Απόστολος Μπάρλος και Βάσω Γώγου, επιμορφωτές στην Πιλοτική εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά.

Στόχος της δεύτερης αυτής επιμορφωτικής ημερίδας ήταν να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες, μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες, το πώς μπορεί ο θεολόγος εκπαιδευτικός να δουλέψει στην πράξη το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών. Αρχικά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το μετασχηματισμό του ρόλου τους ως δασκάλων, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Νέου Προγράμματος. Στη συνέχεια, μέσα από προσομοίωση τάξης, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που προτείνονται από το Νέο Πρόγραμμα (βιωματικές – ομαδικές – διερευνητικές – δημιουργικής έκφρασης). Τέλος, παρουσιάστηκαν οι αρχές, οι κατευθύνσεις και οι διδακτικές μέθοδοι του Νέου Προγράμματος Σπουδών για το Λύκειο με ιδιαίτερη αναφορά στη βιωματική μέθοδο.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και από τη δεύτερη αυτή επιμορφωτική ημερίδα που οργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, καθώς είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν σε βάθος τις διδακτικές διαστάσεις του Νέου Προγράμματος και να κατανοήσουν καλύτερα τη δυναμική που το Νέο Πρόγραμμα προτείνει. Ως αίτημα όλων διατυπώθηκε και πάλι η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση και επιμόρφωση των θεολόγων καθηγητών για ένα μάθημα αναβαθμισμένο που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σημερινού σχολείου. Ανταποκρινόμενη στο παραπάνω αίτημα, η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σχεδιάζει την οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για θεολόγους εκπαιδευτικούς, καθώς και για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου