Υποψήφιος «πιάστηκε» με κινητό σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2016-05-20, 19:45:59
Το γραπτό του υποψηφίου μηδενίστηκε από τους επιτηρητές και στάλθηκε στο βαθμολογικό κέντρο
Υποψήφιος «πιάστηκε» με κινητό σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου

Ο ήχος της κλήσης «πρόδωσε» τον μαθητή που το είχε ξεχάσει στην τσέπη του

Την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε στην αίθουσα σε εξεταστικό κέντρο της πόλης, «έσπασε» ο ήχος εισερχόμενης κλήσης σε κινητό. Υποψήφιος των πανελλαδικών «πιάστηκε» με το κινητό του τηλέφωνο και τιμωρήθηκε με μηδενισμό του γραπτού του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, εξετάζονταν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών. Η διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν σε αίθουσα εξεταστικού κέντρου, ξαφνικά διακόπηκε. Την ώρα που οι υποψήφιοι ήταν προσηλωμένοι στα γραπτά τους, αποσπάστηκαν από τον ήχο κινητού που ακούστηκε μέσα στην αίθουσα.

Υποψήφιος πιάστηκε με το κινητό στην τσέπη. Δεν το είχε καν στο αθόρυβο. Οπως ανέφερε ο ίδιος, νόμιζε ότι είχε αφήσει το κινητό του στο αυτοκίνητο. Ο ήχος της εισερχόμενης κλήσης που δέχθηκε όμως, τον… πρόδωσε.

Ακολούθησε η νόμιμη διαδικασία. Το γραπτό του υποψηφίου μηδενίστηκε από τους επιτηρητές και στάλθηκε στο βαθμολογικό κέντρο.

Πριν την έναρξη των εξετάσεων είχε υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους, ότι οι υποψήφιοι όχι μόνο δεν πρέπει να έχουν μαζί τους στην αίθουσα εξετάσεων τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά δεν πρέπει καν να τα φέρνουν στο σχολείο, δεδομένου ότι οι καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι για τη φύλαξη προσωπικών αντικειμένων των υποψηφίων.

Μάλιστα, είχε τονιστεί ότι σε περίπτωση που υποψήφιος πιαστεί έστω και με κλειστό το κινητό την ώρα της εξέτασης, το γραπτό του μηδενίζεται.

Η υπόλοιπη διαδικασία κύλησε ομαλά στα δύο εξεταστικά κέντρα. Στο ένα εξεταστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας από το σύνολο των 131 υποψηφίων των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα προσήλθαν προς εξέταση οι 117 (14 απόντες) και με το παλιό σύστημα από τους 31 συμμετείχαν οι 27 (4 απουσίες).

Στο άλλο εξεταστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας από τους 172 υποψηφίους με το νέο σύστημα προς εξέταση προσήλθαν οι 153 (19 απόντες) και με το παλιό σύστημα από τους 26 συμμετείχαν οι 21 (5 απουσίες).

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=