ΤΟΠΙΚΑ

Euro δράσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

euro-δράσεις-του-ιιεκ-δήμου-βόλου-847688

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου το Ι.Ι.Ε.Κ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Ε.Ο.Π..Π.Ε.Π. διοργάνωσαν ημερίδα για το Europass. Στο αμφιθέατρο Σαράτση τα στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ, Σμυρλάκη Λ. και Παπαιωάννου Σ. πληροφόρησαν και καθοδήγησαν το κοινό – σπουδαστές, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο της ευρύτερης περιοχής μας, για το Europass, μέσω στοχευμένης παρουσίασης, έτσι ώστε να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν προς όφελός τους το εργαλείο Europass. Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση επικεντρώθηκε στη χρήση του Εγγράφου «Κινητικότητα», τη δημιουργία του «Βιογραφικού Σημειώματος» Europass και του «Διαβατηρίου Γλωσσών» και κυρίως στο περιεχόμενο και τη χρησιμότητα του πρόσφατα αναμορφωμένου – βάσει της προσέγγισης των μαθησιακών αποτελεσμάτων – «Συμπληρώματος Πιστοποιητικού», το οποίο αφορά όλες τις διδασκόμενες στα Ι.Ε.Κ. ειδικότητες και συμβάλλει αποφασιστικά στη διαφάνεια των προσόντων των διπλωματούχων.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου τέσσερις υπάλληλοι της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ταξίδεψαν για ένα τετραήμερο στη Φινλανδία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα COMPASS που εντάσσεται στο ERASMUS+ με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκπαίδευσης παρακολούθησαν οι Αργυράκου Λ. και Οικονόμου Ό. από το ΔΙΕΚ, η Νίκου Λ. από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και η Χαραλάμπους Κ. από το ΚΔΑΠ Βασδέκειο. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα από 8 χώρες. Η διοργανώτρια χώρα υπήρξε άψογη στην οργάνωση αλλά και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε συζητήσεις, εργασίες και βιωματικά δρώμενα. Δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την εφαρμογή του, δουλεύοντας με ομάδες νέων και παιδιών. Στόχος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι να οργανώσει ομάδες έργου και να προωθήσει τη σημασία της γνώσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα έχουν τις γνώσεις και την όρεξη να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με ομάδες νέων και παιδιών προκειμένου να τους επιμορφώσουν πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια ανάγκη που είναι πάντα επίκαιρη, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που η χώρα μας είναι πύλη εισόδου για χιλιάδες πρόσφυγες.

Στo πλαίσιo του ευρωπαϊκού προγράμματος «Teachers for Europe», επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, το I.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, οι μαθητές της Δ’ τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τις εκπαιδευτικούς κα Μαραθά Ε. και Χατζηγιάννη Ε. Οι μαθητές αφού περιηγήθηκαν στα τμήματα της σχολής οδηγήθηκαν στο τμήμα του Ενδύματος απ’ όπου παρέλαβαν 2 κούκλες, ύψους 1 μέτρου, τις γνωστές μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων, Φοίβο και Αθηνά, τις οποίες κατασκεύασαν οι σπουδαστές του τμήματος Αλιζαντέ Χ., Χρηστίδη Κ. και Βετούλη Σ., σε συνεννόηση με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Μαραθά Ε., για τη συμμετοχή των μικρών μαθητών στη δράση «Σύμβολα και Συμβολισμοί». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας, κυρίας Β. Κρομμύδα και την βοήθεια των σπουδαστών, τα παιδιά έμαθαν για τις διαδικασίες και τα στάδια κατασκευής του Φοίβου και της Αθηνάς και στη συνέχεια, έλαβε χώρα βιωματικό εργαστήρι, όπου κατασκεύασαν απλές κούκλες ψαράκια, τα οποία πήραν μαζί τους ως αναμνηστικά αυτής τους της εμπειρίας.

Στόχος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι η συνεχής συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα με σκοπό να καλλιεργήσει ευκαιρίες για τους σπουδαστές του ΙΙΕΚ αλλά και για όλους τους νέους Δημότες του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου