ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές για πρακτική άσκηση ~ Για δύο μήνες το καλοκαίρι στο Δήμο Βόλου

φοιτητές-για-πρακτική-άσκηση-για-δύο-μ-3021

Την υπηρεσία ΑΤΛΑΣ ενεργοποιεί η διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την πρακτική τους άσκηση σε τομείς της ειδικότητάς τους στις υπηρεσίες του δήμου Βόλου, καλούνται να κάνουν το καλοκαίρι, φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Την ίδια ώρα υπηρεσίες του δήμου, για δύο περίπου μήνες θα «ανανεωθούν» από το νέο επιστημονικό προσωπικό που πρόκειται να βγει στην αγορά εργασίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού Τοκαλή, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενεργοποιεί το πρόγραμμα Ατλας. Ο Ατλας είναι μία κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία διασυνδέει τους φορείς που παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας, δημιουργώντας μία ενιαία βάση θέσεων πρακτικής άσκησης οι οποίες είναι διαθέσιμες προς επιλογή στα Ιδρύματα. Παράλληλα προσφέρει σφαιρική ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της αγοράς εργασίας και των πρώτων βημάτων των φοιτητών σε αυτή.

Στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων πρακτικής άσκησης για φοιτητές αλλά και ο έλεγχος της ποιότητας κατάρτισης και των γνώσεων που αποκομίζουν οι φοιτητές.

Ηδη χθες, η κ. Μποντού ήρθε σε επαφή με στελέχη του γραφείου πρακτικής άσκησης του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φαίνεται ότι οι φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν την πρακτική τους στη διεύθυνση πολεοδομίας του δήμου Βόλου.

Ομως σύμφωνα με την κ. Τοκαλή η πρακτική άσκηση αφορά τους φοιτητές και των 18 τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Ο δήμος θα καταγράψει τις θέσεις στις υπηρεσίες όπου μπορούν να απασχοληθούν φοιτητές αποκτώντας εργασιακή εμπειρία.

Η πρακτική άσκηση είναι διάρκειας δύο μηνών και θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, οπότε και οι φοιτητές δεν έχουν υποχρεώσεις με τα μαθήματά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου