ΤΟΠΙΚΑ

Στο Μόζα ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, η Επιτροπή Ειρήνης και οι καθαρίστριες

στο-μόζα-ο-δημοκρατικός-σύλλογος-γυνα-2923

Έδειξαν φορείς της Μαγνησίας

Εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν . Μαγνησίας, της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου και του σωματείου καθαριστριών σχολείων Ν. Μαγνησίας παρά τη βροχή επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ΜΟΖΑ όπου απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά και τους μοίρασαν παιχνίδια, γλυκά και φρούτα.

Αφού συζητήσαν για την εργατική πρωτομαγιά και το νόημά της , τα παιδιά ζωγράφισαν μία από τις βασικές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος – τα τρία οχτάωρα – 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο . Ακόμη ζωγράφισαν και το χαρακτικό με τους ενωμένους εργάτες σαν μια γροθιά. Στη συνέχεια και όταν σταμάτησε η βροχή έπαιξαν στο προαύλιο παιδικά παιχνίδια.

Αλλά και με τους μεγάλους έγιναν συζητήσεις για το ίδιο θέμα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εργάτες και πρόσφυγες έχουν τον ίδιο εχθρό. Το κεφάλαιο που κάνει τους πολέμους και δημιουργεί την προσφυγιά από τη μια μεριά αλλά και τον πόλεμο που έχει ανοίξει ενάντια στα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή των εργατών από την άλλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου