ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με στελέχη της air Serbia

συνάντηση-με-στελέχη-της-air-serbia-94172

Κοινό μέτωπο των ξενοδόχων με φορείς της περιοχής μας, προκειμένου να προωθηθεί η Μαγνησία στο εξωτερικό

Επαφές με τουριστικά γραφεία του Βελιγραδίου και στελέχη της αεροπορικής εταιρίας air Serbia περιελάμβανε το πρόγραμμα συμμετοχής εκπροσώπων της περιοχής μας στη διεθνή τουριστική έκθεση της συγκεκριμένης περιοχής, που αποτελεί θεσμό. Κοινές δράσεις προβολής αναπτύσσουν τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας σε συνεργασία με τους δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, που συμμετείχαν από κοινού στην παραπάνω έκθεση, συνεχίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση και στη έκθεση του Βουκουρεστίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πάγια θέση του Γιώργου Ζαφείρη, προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας είναι ότι πρέπει να συνεχιστούν και να ενισχυθούν οι κοινές δράσεις προβολής, με επίκεντρο το αεροδρόμιο.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν ενταγμένες οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τουριστικά γραφεία της Σερβίας και με στελέχη της προαναφερθείσας αεροπορικής εταιρίας, προκειμένου «να τους ενημερώσουμε για τις δυνατότητες που υπάρχουν σε επίπεδο αεροπορικής μετάβασης, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Σέρβων τουριστών, προσεγγίζουν οδικώς το Βόλο και το Πήλιο», όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η προσπάθεια αναζήτησης νέων προορισμών συνεχίζεται, προκειμένου να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των Σέρβων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας, είτε σε οργανωμένη βάση είτε μεμονωμένα, ενώ η συνάντηση με στελέχη της air Serbia είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, με την προοπτική ενδεχόμενης συνεργασίας στο μέλλον.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές που υπάρχουν σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης, ο κ. Ζαφείρης τονίζει ότι είναι πολλές, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν πράξη, είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

«Το τραπεζικό σύστημα δεν βοηθάει και επιπλέον τα κάπιταλ κοντρόλς δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες, λόγω έλλειψης ρευστότητας» υπογραμμίζει ο ίδιος επιχειρηματίας για να προσθέσει ότι αν δεν ανοίξει το πολυπόθητο ΕΣΠΑ για επενδύσεις και βελτίωση-ανακαίνιση των ξενοδοχείων, θα μείνουμε στάσιμοι».

Η προβολή του αεροδρομίου και η ανάπτυξη συντονισμένων δράσεων για την προώθηση της περιοχής μας και των εναλλακτικών δράσεων, αποτελούν βασικά στοιχεία του τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη.

Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι: «πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να προβάλουμε την περιοχή μας με γνώμονα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που είναι ίσως η μόνη διέξοδος για διεύρυνση της τουριστικής σεζόν», προβάλλοντας παράλληλα καταλύματα για όλα τα βαλάντια.

Στο μεταξύ, έπεται συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου, που ανοίγει αυλαία την προσεχή Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, ανοίγοντας δρόμους περαιτέρω προβολής της περιοχής μας στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου