ΤΟΠΙΚΑ

Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου υποδέχθηκε 20 προσφυγόπουλα από τον Μόζα

το-3ο-γυμνάσιο-βόλου-υποδέχθηκε-20-προσφ-7028

Τα μάτια των προσφυγόπουλων από τη Συρία που η δίνη του πολέμου τους ανάγκασε να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους και σήμερα φιλοξενούνται στο κέντρο Μόζας στο Βόλο, έλαμψαν όταν χθες το απόγευμα, διάβηκαν το κατώφλι του 3ου Γυμνασίου Βόλου ως προσκεκλημένοι των γονέων των μαθητών αλλά και των καθηγητών και της διεύθυνσης του σχολείου. Οι μικροί πρόσφυγες κλήθηκαν να συμμετέχουν στη γιορτή του σχολείου, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Τα δικά τους σχολεία βομβαρδίστηκαν και όσοι μέχρι να φύγουν από την πατρίδα τους έκαναν μάθημα, βρίσκονταν σε δωμάτια που μόλις που χωρούσαν τέσσερα άτομα. Μάθαιναν γράμματα ενώ οι βόμβες σφύριζαν λίγα μέτρα μακριά τους, όπως περιέγραφαν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι γονείς τους.

Τα μικρά προσφυγόπουλα, παρατηρούσαν με ενθουσιασμό την έκθεση φωτογραφίας, έργων ζωγραφικής , έργων τεχνολογίας και εργασιών μαθητών στο γυμναστήριο, αλλά και την παρουσίαση των προγραμμάτων που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

«Το 3ο Γυμνάσιο δεν διδάσκει μόνο μόρφωση, αλλά παράγει πολιτισμό και ανοίγει την αγκαλιά του. Υποδεχόμαστε 20 παιδιά από το Μόζα, για να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, συμπαραστάτες στις δύσκολες στιγμές τους και να δείξουμε και στα δικά μας παιδιά ότι πρέπει να μάθουν να αγκαλιάζουν τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, κ. Ελένη Παπαθανασίου. Με μέριμνα μάλιστα των γονέων δόθηκαν δώρα στα προσφυγόπουλα, σακίδια ώμου, μπάλες, καπέλα, μαντίλες.

«Πρόκειται για μία γιορτή που θεσμοθετήσαμε τα τελευταία χρόνια, ανοίγοντας τις πόρτες του σχολείου στην κοινωνία και δείχνοντας τη δουλειά που γίνεται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς», ανέφερε από την πλευρά της η Διευθύντρια του σχολείου, Νίκη Ρηγάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου