ΤΟΠΙΚΑ

15% αύξηση στο τζίρο των περιπτέρων το Πάσχα

15-αύξηση-στο-τζίρο-των-περιπτέρων-το-πά-8722

Αύξηση ύψους έως και 15% μέτρησαν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα στο τζίρο των ταμείων τους οι περιπτερούχοι, για πρώτη φορά μέσα στο 2016 και μετά από μία περίοδο με συσσωρευμένες οφειλές.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Περιπτερούχων Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι, αν και η κίνηση τις ημέρες των γιορτών ήταν συμμαζεμένη, ωστόσο οι επαγγελματίες του κλάδου είδαν μία μικρή αύξηση στις εισπράξεις τους, η οποία προσδιορίζεται στο προαναφερόμενο ποσοστό.

«Παρά το γεγονός ότι οι αγορές ήταν λιγότερες σε σχέση με πέρυσι ή πρόπερσι, ωστόσο τα περίπτερα δούλεψαν κυρίως τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Καθ’ όλη της διάρκεια των εορτών και μερικές μέρες πριν και μετά τη Μ. Εβδομάδα, οι αγορές ήταν ελαφρώς αυξημένες στα τσιγάρα και τις κάρτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι οι περιπτερούχοι έχουν αρχίσει να βάζουν σε τάξη τις οφειλές που υπάρχουν στις επιχειρήσεις τους από μη πληρωμένες αγορές. Όπως εξήγησε, οι επαγγελματίες του κλάδου δεν αφήνουν πλέον να μεγαλώνουν τα φέσια. «Μετά την εφαρμογή του κεφαλαιακού ελέγχου, οι επιχειρήσεις δυσκολεύτηκαν πολύ με τις προμήθειες των εμπορευμάτων τους».

Ο κλάδος τον τελευταίο μήνα δεν μέτρησε νέα λουκέτα. Ωστόσο, οι επαγγελματίες είναι ανήσυχοι με την επικείμενη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τον καπνό. «Είχαν πει ότι θα αυξήσουν τα τσιγάρα από 50 λεπτά έως ένα ευρώ. Εμείς όπως και οι καπνοβιομηχανίες είμαστε αντίθετοι, καθώς αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση του λαθρεμπορίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος η ανησυχία για τα τερματικά

Στο μεταξύ, οι περιπτερούχοι καθησυχάστηκαν με το θέμα της τοποθέτησης τερματικών μηχανημάτων. Ο κ. Τόπας είπε ότι ξεκαθαρίστηκε για μικρές επιχειρήσεις, όπως είναι τα περίπτερα, η χρήση τους για συναλλαγές δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις καινούργιες επιχειρήσεις. Ο ίδιος, πάντως, ανέφερε ότι τα νέα μαγαζιά με είδη περιπτέρου διαθέτουν μία ευρεία γκάμα προϊόντων όπως καφέ κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου