ΤΟΠΙΚΑ

Άπορες οικογένειες στο «Δος ημίν»

άπορες-οικογένειες-στο-δος-ημίν-10981

Περισσότερες από 210 μερίδες φαγητό διατέθηκαν από το «Δος ημίν σήμερον», το κέντρο σίτισης του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου, ανήμερα του Πάσχα σε ισάριθμους άπορους Βολιώτες και δεκάδες οικογένειες που αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ακόμη και τα αναγκαία.

Γέμισαν τα πιάτα με πασχαλινές λιχουδιές και οι πονεμένες ψυχές με συναισθήματα χαράς και ανακούφισης. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας που αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης, είτε για λόγους υγείας, είτε λόγω ανεργίας, διάβηκαν την πόρτα του «Δος ημίν σήμερον» προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε καθημερινή βάση, πολύ δε περισσότερο, τη μέρα της γιορτής.

Ολοένα και περισσότερες οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της οικονομικής δυστοκίας και στρέφονται κατ’ ανάγκη στο κέντρο σίτισης του Αγίου Νικολάου, που δημιουργήθηκε «από το λαό για το λαό» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του ναού π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας διανεμήθηκαν περισσότερα από 100 δέματα από το φιλόπτωχο του Αγίου Νικολάου, ενώ το πασχαλινό γεύμα περιελάμβανε ψητό, γλυκό, τσουρέκι, κόκκινα αβγά, «ό,τι περιλαμβάνει το γεύμα ενός ανθρώπου που γιορτάζει» υπογράμμισε ο π. Χαρίλαος.

Σημαντική είναι, εξάλλου, η βοήθεια του κόσμου, των ίδιων των πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν κυριολεκτικά το υστέρημά τους, για να στηρίξουν το «Δος ημίν σήμερον».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου