ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρό μήνυμα από τα ΤΑΞΙ

ηχηρό-μήνυμα-από-τα-ταξι-28297

Διαμαρτυρόμενοι οι επαγγελματίες επέδωσαν υπόμνημα στην Εφορία Βόλου

Καθολική ήταν η συμμετοχή των ταξί του Βόλου στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λήξη ισχύος των ταμειακών μηχανών.

Περί τους 60-80 ιδιοκτήτες ταξί έκαναν χθες στις 10 το πρωί συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου και επισκέφθηκαν την Εφορία όπου επέδωσαν υπόμνημα στον αναπληρωτή προϊστάμενο Δημήτρη Αποστολάκο.

Οι ιδιοκτήτες – οδηγοί ταξί διεκδικούν κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση του ΦΠΑ στο 13%, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, κατάργηση ΕΝΦΙΑ.

Κύρια όμως διεκδίκηση των επαγγελματιών είναι η παράταση στην ισχύ των ταμειακών μηχανών ή η έγκριση νέων, ώστε να μην επιβαρυνθούν στον έβδομο χρόνο της οικονομικής κρίσης με αλλαγή ταμειακής μηχανής και ταξίμετρων συνολικού κόστους 1.000 ευρώ, που προβλέπει ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομίας χωρίς να έχουν κάνει κάποιο προγραμματισμό μέχρι τέλος του χρόνου.

«Ζητάμε από τον Ιανουάριο να δοθεί λύση και παρόλα αυτά τίποτα. Ούτε καν αποφάσισαν έστω για την έγκριση νέων ταμειακών μηχανών» επανέλαβε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας «Αγιος Χριστόφορος», Δημήτρης Φιλίππου. Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να λήξει η φορολογική μνήμη σε αρκετές ταμειακές μηχανές, με αποτέλεσμα επαγγελματίες να κινδυνεύουν να μην κάνουν νόμιμα τη δουλειά τους, καθώς το υπουργείο δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον το διάστημα που μεσολάβησε. Το κόστος που προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου για αλλαγή ταμειακών μηχανών και ταξίμετρων είναι απαγορευτικό. Ο τζίρος των ταξί στον έβδομο χρόνο της οικονομικής κρίσης έχει καταστήσει τα ταξί μη βιώσιμα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου