ΤΟΠΙΚΑ

Στη «μάχη» 1.881 υποψήφιοι ~ Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις πανελλαδικές

στη-μάχη-1-881-υποψήφιοι-πυρετώδεις-προ-19419

Ενημερωτική συνάντηση των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων της Μαγνησίας

Ενημερωτική διάσκεψη – συνάντηση μεταξύ των μελών των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων (ΛΕΕ) όλων των εξεταστικών κέντρων της Μαγνησίας, οργάνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, με στόχο την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των επερχόμενων Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των γενικών και των επαγγελματικών λυκείων.

Πανελλαδικές θα δώσουν φέτος 1.881 άτομα. Πρόκειται για 1.187 τελειόφοιτους μαθητές των γενικών λυκείων και 301 αποφοίτους προηγούμενων ετών εκ των οποίων οι 215 θα δώσουν με το νέο σύστημα (τέσσερα μαθήματα) και οι 86 με το παλιό (έξι μαθήματα). Μάλιστα από το σύνολο των υποψηφίων που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, οι 365 έχουν δηλώσει και πέμπτο μάθημα που τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν σχολές και από δεύτερο πεδίο.

Η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Στη συνάντηση μετείχαν πάνω από εκατό πρόεδροι, γραμματείς και μέλη των 21 Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων. Τα μέλη των επιτροπών από τα εξεταστικά κέντρα της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, μετείχαν στη διάσκεψη μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Φέτος το σύστημα διεξαγωγής των εξετάσεων είναι περισσότερο πολύπλοκο από άλλες χρονιές αφού ουσιαστικά πραγματοποιούνται διπλές εξετάσεις, για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων με το νέο σύστημα και για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων και των επαγγελματικών λυκείων (Β’ ομάδας) με το παλιό σύστημα.

Οι εκπαιδευτικοί των ΛΕΕ ενημερώθηκαν για κάθε στάδιο της ακολουθούμενης διαδικασίας, για τις απαραίτητες και απαιτούμενες από τις σχετικές διατάξεις ενέργειες, για τις προτεινόμενες πρακτικές, την οργάνωση και αξιοποίηση του εμπλεκόμενου προσωπικού και ιδιαίτερα για τις διαδικασίες διασφάλισης της απρόσκοπτης και φιλικής προς τους εξεταζόμενους πορείας διεξαγωγής των εξετάσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε, χαιρέτησε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και ενημέρωσε για τις βασικές αρχές και τους στόχους των διαδικασιών, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ελένη Αναστασοπούλου.

Το κύριο μέρος της ενημέρωσης διεκπεραίωσε η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη.

Σε ενημέρωση για εξειδικευμένα διοικητικά θέματα (ειδικές ενέργειες, οικονομικά κλπ.) προέβησαν τα στελέχη της ΔΔΕ Αικατερίνη Τόκα και Κωνσταντίνος Κοντονάτσιος.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ειδικού σεμιναρίου από τη Δρ Πηνελόπη Αβαγιανού, ψυχολόγο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου. Η Ψυχολόγος ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για την ενδεικνυόμενη αντιμετώπιση του υπερβολικού άγχους, ακόμη και πιθανού πανικού, συμμετεχόντων στις Εξετάσεις.

Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας αποτελούν οι οργανωτικές συνεδριάσεις των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων (ΛΕΕ) όλων των εξεταστικών κέντρων. Αυτές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10 Μαΐου στις 12:00 στα εξεταστικά κέντρα των αστικών περιοχών και την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 10:00 στα εξεταστικά κέντρα των υπολοίπων περιοχών.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση των επιτηρητών των εξεταστικών κέντρων από τις λυκειακές επιτροπές. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 12:00 σε κάθε ένα από τα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου