ΤΟΠΙΚΑ

Μπροστά στις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι της Μαγνησίας

μπροστά-στις-βαθμολογίες-τους-οι-υποψ-455929

Νωρίς το μεσημέρι αναρτήθηκαν κανονικά στα Λύκεια της Μαγνησίας οι βαθμοί των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

Τέλος έλαβε χθες η αγωνία των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στη Μαγνησία, με την ανακοίνωση των βαθμολογικών τους επιδόσεων. Από νωρίς το πρωί, υποψήφιοι και οι γονείς τους περίμεναν με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, στα προαύλια των Λυκείων, όπου αναρτήθηκαν οι βαθμοί. Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων, βρήκε αρκετούς να χαμογελούν πλατιά…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι Διευθυντές των Λυκείων, από νωρίς χθες το πρωί, βρέθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την παραλαβή των βαθμολογιών των μαθητών τους. Συγκάλεσαν συλλόγους διδασκόντων, προχώρησαν στη διασταύρωση των αποτελεσμάτων και στη συνέχεια στην ανάρτησή τους στους πίνακες ανακοινώσεων.

Οι βαθμοί στα λύκεια της Μαγνησίας, είχαν αναρτηθεί μέχρι τη 1 χθες το μεσημέρι, οπότε και το σύνολο των υποψηφίων γνώρισαν τις επιδόσεις τους στις πανελλήνιες. Εξαίρεση τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που ανήρτησαν με δύο ώρες καθυστέρηση τις βαθμολογίες, λόγω της απόστασης.

Στα προαύλια των σχολείων, η αγωνία των υποψηφίων χτύπησε κόκκινο. Μαθητές και γονείς τους με μπλοκ και στυλό στο χέρι, έσπευσαν να καταγράψουν τους βαθμούς και να υπολογίσουν τα μόριά τους βάσει των οποίων θα διεκδικήσουν μία θέση στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Βαθμολογικό «Βατερλό»

Βάσει των αποτελεσμάτων καλύτερα φαίνεται να απέδωσαν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης, με τα ποσοστά των αριστούχων να αγγίζουν το 16% και τις καλύτερες επιδόσεις να καταγράφονται στη χημεία και στη βιολογία κατεύθυνσης. Οι χειρότερες επιδόσεις καταγράφηκαν στα μαθηματικά και τη φυσική επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις ότι τα θέματα ήταν δύσκολα και θα κόστιζαν πολύτιμους βαθμούς στους υποψηφίους.

Στο 10% κυμάνθηκε το ποσοστό των αριστούχων (18 έως 20) στην τεχνολογική κατεύθυνση. Τα μαθηματικά και η φυσική αποτέλεσαν βαθμολογικό «Βατερλό» για τους υποψήφιους.

Δύσκολα αποδείχθηκαν τα θέματα και για τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης με μόλις 7,3% των υποψηφίων να αριστεύει. Τα μαθήματα που τους δυσκόλεψαν περισσότερο ήταν αυτά των Αρχαίων και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ενώ καλύτερες επιδόσεις καταγράφηκαν στην Ιστορία και τα Λατινικά.

Η πρώτη ανάγνωση των βαθμολογιών δείχνει καθοδικές τάσεις στο σύνολο των πεδίων.

Κατάθεση μηχανογραφικών

Το επόμενο βήμα που θα καθορίσει το περιεχόμενο των σπουδών τους αλλά και τη δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση, αποτελεί για τους υποψήφιους της Μαγνησίας, η συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

Με τους βαθμούς στα χέρια και έχοντας προμηθευτεί τις προηγούμενες ημέρες τους προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας από τα Λύκειά τους οι υποψήφιοι της Μαγνησίας, καλούνται να κάνουν το επόμενο βήμα. Μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, για την κατάθεση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Εως και την Τρίτη 7 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας οριστικοποίηση). Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το τελικό μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου