ΤΟΠΙΚΑ

Αναγκαία η συνεργασία για την κρουαζιέρα για τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

αναγκαία-η-συνεργασία-για-την-κρουαζι-44751

Με το δήμο Βόλου και τους αρμόδιους φορείς, καθώς η αγορά περνάει δύσκολες μέρες

Στην καλή συνεργία με το δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ενωση Ξενοδόχων και κάθε αρμόδιο φορέα για την αξιοποίηση της κρουαζιέρας προς όφελος και της εμπορικής αγοράς ελπίζει και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος βλέπει το πρώτο τρίμηνο του 2016 βουτιά στα έσοδά του.

Οι κοινές δράσεις για την ενημέρωση των επισκεπτών, ώστε να υπάρχει μία οργανωμένη είσοδος προσδοκάται από τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να συνεχιστούν και το 2016 και αν είναι δυνατόν και με επιπλέον ενέργειες και δράσεις, ώστε και αυτό το μικρό μέχρι σήμερα έσοδο για τα εμπορικά καταστήματα να αξιοποιηθεί, καθώς η αγορά διέρχεται δραματικές μέρες. «Είμαστε μόνοι μας με ένα κράτος, το οποίο είναι εντελώς αδιάφορο», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος, ο οποίος φέρνει ως θέμα στη Γενική Συνέλευση των εμπόρων την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, τις δράσεις για την κρουαζιέρα. Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε αναμονή για μία σειρά θεμάτων αναφορικά με το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το καθεστώς για τη χρήση των τερματικών μηχανημάτων, ενώ ο τζίρος του μετρά απώλειες επί συνεχόμενους μήνες. «Θα κάνουμε και φέτος εκπτώσεις στα είδη μας στους τουρίστες της κρουαζιέρας. Θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια» είπε ο κ. Τσέλιος τονίζοντας ότι η πρώτη αμέσως επόμενη Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και θα υπάρχει κρουαζιερόπλοιο στην πόλη είναι η Κυριακών των Βαΐων. «Ποντάρουμε στην αξιοποίηση της κρουαζιέρας υπέρ της εμπορικής αγοράς στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή η δουλειά στα καταστήματα από τις αφίξεις τουριστών είναι μικρή. Ομως, και αυτό το έσοδο είναι καλό και πρέπει να υπάρχει για τα εμπορικά καταστήματα» κατέληξε.

Το θερινό ωράριο

Στο μεταξύ, σε θερινό ωράριο λειτουργίας εισήλθε η εμπορική αγορά Βόλου και Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με αυτό, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το απόγευμα. Τις μέρες Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου