ΤΟΠΙΚΑ

Δίνει χρώμα στη μελαγχολία των καταναλωτών η αγορά

δίνει-χρώμα-στη-μελαγχολία-των-κατανα-298367

Να δώσει χρώμα στη μελαγχολία του κόσμου προσπαθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος χθες πραγματοποίησε ανοιχτή Συνέλευση στο δημαρχείο Βόλου με τη συμμετοχή μελών και μη μελών του Εμπορικού Συλλόγου προκειμένου να εξεταστεί το πλάνο δράσης του επόμενου διαστήματος.

Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι παγωμένη και ο εμπορικός κόσμος σε δεινή κατάσταση, όμως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος είπε ότι το αρνητικό κλίμα πρέπει να αποκατασταθεί προς όφελος και των καταναλωτών και των ίδιων των επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσέλιος είπε ότι στον εμπορικό κόσμο έχει παραχωρηθεί χώρος στον εμπορικό λιμένα εκεί όπου αποβιβάζονται οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων. «Σε συνεργασία με το Σύλλογο Χρυσοχόων μπορούμε να διανέμουμε με εργαζόμενο του Εμπορικού Συλλόγου έντυπο διαφημιστικό υλικό ώστε οι επισκέπτες της πόλης να είναι επαρκώς κατατοπισμένοι για τα καταστήματα που έχει αγορά και τα προϊόντα τους. Ξεκινάμε από μέσα Οκτωβρίου την ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι τουρίστες να γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που τους χρειάζονται για την τοπική αγορά» συμπλήρωσε.

Για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι το περσινό εγχείρημα με το κόκκινο διάδρομο ήταν επιτυχές. «Μπορούμε να το επαναλάβουμε και φέτος και επιπλέον τα καταστήματα να διακομίσουν τις εισόδους τους με δύο μικρά φυτά» συμπλήρωσε.

Στις προθέσεις της Διοίκησης είναι γίνει τα Χριστούγεννα και λαχειοφόρος. «Θέλουμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μαγαζιών ώστε η κλήρωση να έχει επιτυχία. Οι πολίτες με τις αγορές τους θα παίρνουν κουπόνι και αν είναι τυχεροί θα κερδίζουν μεγάλα δώρα όπως σκούτερ, ποδήλατα» είπε ο ίδιος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θα εξετάσει ακόμη πως μπορεί να συμμετέχει σε εκδηλώσεις του δήμου Βόλου ώστε η αγορά και του κέντρου της πόλης και οι περιφερειακές να δίνουν χρώμα στη μελαγχολία του κόσμου.

Οσον αφορά στις ράμπες και την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, που τέθηκαν στη χθεσινή ατζέντα της συνέλευσης του εμπορικού κόσμου, ο κ. Τσέλιος είπε ότι τα μαγαζιά πρέπει να τοποθετήσουν ράμπες αλλά και να στείλουν το κοινωνικό μήνυμα για όπου απαιτείται ότι και τα πεζοδρόμια πρέπει επίσης να καταστούν προσβάσιμα.

«Αν ενωθούμε όλος ο εμπορικός κόσμος η αγορά θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Κέρδος θα έχουν και οι καταναλωτές και οι έμποροι» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου