ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρή επίθεση στο Θανάση Νάκο για τον αεροσταθμό

σφοδρή-επίθεση-στο-θανάση-νάκο-για-τον-851206

Επίθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στον πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο με φόντο τα έργα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης, κάνει λόγο για «όψιμο ενδιαφέρον και κροκοδείλια δάκρυα» με αφορμή την επερώτησή του στη Βουλή, αναφέρεται στην προϊστορία του έργου, «χρεώνοντας» στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας ανείπωτες καθυστερήσεις για την αποπεράτωσή του και διαβεβαιώνει ότι η σημερινή Κυβέρνηση που ξεκίνησε το έργο, θα το ολοκληρώσει.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει: «Επειδή αυτές τις ημέρες παρατηρούμε ένα όψιμο ενδιαφέρον που συνοδεύεται από «κροκοδείλια» δάκρυα για το πότε θα ολοκληρωθεί το νέο κτήριο του αεροσταθμού και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του αερολιμένα Νέας Αγχιάλου, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
– Το έργο εντάχθηκε στο Γ’ ΚΠΣ και προωθήθηκε (για ευνόητους λόγους) ως Ολυμπιακό έργο μαζί με το έργο του νέου δαπέδου στάθμευσης α/φ και επέκτασης τροχοδρόμου.
– Είχε προϋπολογισμό 23.258.000 ευρώ και ο εργολάβος το πήρε με 43% περίπου έκπτωση, δηλαδή 13.193.400 ευρώ, όπως φαίνεται από τα επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας.
– Το έργο έπρεπε να τελειώσει στις 3-11-2008. Παρ’ όλο που το Γ’ ΚΠΣ πήρε παράταση ένα χρόνο λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν κατάφερε να το τελειώσει, με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα που τώρα συμπληρώνονται από τον εθνικό προϋπολογισμό.
– Το έργο δεν τελείωσε και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πήρε δύο παρατάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση και φυσικά δύο αναθεωρήσεις που ανέβασαν το κόστος κατά 24,6% στα 17.360.000 ευρώ.
– Το 2009, στους εννέα μήνες της Ν.Δ., δόθηκαν 2.300.000 ευρώ χωρίς να γίνει παύση εργασιών. Στους τέσσερις μήνες του ΠΑΣΟΚ δόθηκαν 3.400.000 ευρώ και έγινε παύση εργασιών.
– Μετά τη δεύτερη αναβολή που έδωσε η Ν.Δ το έργο πρέπει να τελειώσει στις 30-4-2010. Το έργο μπορεί και πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για διακοπή εργασιών.
Καταλήγοντας ο κ. Γιώργος Φώτης, επισημαίνει: «Θέλουμε να τονίσουμε στους «ανησυχούντες» ότι άλλο ένα έργο πνοής για το Νομό μας σχεδιάστηκε επί ΠΑΣΟΚ, καθυστέρησε αδικαιολόγητα επί Ν.Δ. με αποτέλεσμα να χαθούν κοινοτικοί πόροι, και θα τελειώσει επί ΠΑΣΟΚ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου