ΤΟΠΙΚΑ

www.paraskinia.gr

www-paraskinia-gr-851206

Τελεσίγραφο
Πληρωμές αναμένονται μέρα με τη μέρα στην ομάδα της Νίκης μετά και το τελεσίγραφο πίεσης από τον προπονητή Σταύρο Διαμαντόπουλο. Πάντως η Νίκη που είναι αήττητη στους τελευταίους πέντε από τους έξι αγώνες, εάν δεν είχε και τέτοια προβλήματα και αν δεν είχε «κλωτσήσει» ευκαιρίες στο Πανθεσσαλικό, θα είχε άλλους στόχους.

Αλλαγές στις μεταγραφές
Τρεις διατάξεις που αλλάζουν το μεταγραφικό καθεστώς στην Ελλάδα θα ισχύσουν από το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού ήδη έχει επέλθει συμφωνία ανάμεσα στη Super League και την EΠO. Αυτό προκύπτει από τον κανονισμό ιδιότητας ποδοσφαιριστών που η διοργανώτρια κοινοποίησε στις 16 ΠΑΕ-μέλη της.
Οι τρεις διατάξεις είναι:
*Τέλος οι μονομερείς ανανεώσεις συμβολαίων. Τα συμβόλαια που θα που θα κατατίθενται στη Super League και θα περιλαμβάνουν παρ όμοιο όρο δεν θα γίνονται αποδεκτά.
*Απαγορεύεται να διακόπτεται το συμβόλαιο σε κάποιον ποδοσφαιριστή. Η ποινή που θα επιβάλλεται στους ποδοσφαιριστές περιορίζεται στο χρηματικό πρόστιμο ή στον αγωνιστικό αποκλεισμό.
*Ενισχύεται ο “μηχανισμός αλληλεγγύης”. Στα συμβόλαια θα προβλέπεται ότι σε όλες τις μεταγραφές το 5% του συνολικού κόστους θα δίνεται στην ομάδα που εκπαιδεύτηκε ο παίκτης. Η εκπαίδευση νοείται ως την ηλικία των 21 ετών.

Αγωνία
Αγωνία υπάρχει μέχρι και την τελευταία αυριανή αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ όχι για την πρωτιά που έχει εξασφαλιστεί από τον Ίωνα, αλλά για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ και μία θέση παραμονής.

Σύλληψη
Συνελήφθη χθες στον Πειραιά 37χρονος άνδρας που διατηρούσε εταιρία παράνομου στοιχήματος μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκπροσωπούσε έξι εταιρίες του εξωτερικού σε παράνομα στοιχήματα, ενώ στην ιστοσελίδα του είχε χιλιάδες πελάτες. Τα κέρδη του ανέρχονταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αφού κάθε μήνα έπαιρνε μπόνους από τις εταιρίες, το οποίο ανερχόταν στις 50 χιλιάδες ευρώ.

Φιλοξενία
Αψογη ήταν η φιλοξενία της ΕΠΣΘ και των τοπικών αρχών προχθές στον Αλμυρό για τις ομάδες νέων Λάρισας και Εύβοιας, με τους Λαρισινούς να παίρνουν την πρόκριση για την τετράδα κερδίζοντας 4-3 στα πέναλτι.

Εμβόλιμα
Εξ αναβολής αγώνες έχει στο τοπικό πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη γίνεται εμβόλιμα η 26η αγωνιστική της Β΄ κατηγορίας. Επίσης την Τετάρτη υπάρχει και εμβόλιμη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

Φαβορί
Με τo 10o Kύπελλο Ελλάδας μπάσκετ στην ιστορία του «φλερτάρει» ο πολυνίκης του θεσμού, Παναθηναϊκός, ενόψει του 32ου τελικού με τον πρωτάρη ΑΓΟ Ρεθύμνου στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, 25 Μαρτίου (19:00). Ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να μην χρήσει φαβορί το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέναντι σε μία ομάδα της Α2; Αν και στον αθλητισμό όλα γίνονται, αν σηκώσει την πρώτη κούπα της χρονιάς η ομάδα του Ρεθύμνου, θα ήταν εύλογα η έκπληξη της χρονιάς στο μπάσκετ. Έκπληξη δεν ήταν βέβαια και η παρουσία του ΑΓΟΡ στον τελικό;

Παρουσίες
Αρκετές εκλεκτές παρουσίες έδωσαν το παρόν προχθές στον Αλμυρό. Μεταξύ αυτών και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΔΠΕ κ. Πριόνας, που μάλιστα μίλησε και για ανεξαρτησία της διαιτησίας σε μια εποχή που ΟΔΠΕ και σύνδεσμοι είναι υπό κατάργηση.

Πέμπτο κύπελλο
Το πέμπτο κύπελλο στην ιστορία του και το δεύτερο συνεχόμενο κατέκτησε χθες ο Ηρακλής Χάλκης, νικώντας στον τελικό της Λάρισας στην παράταση 3-2 τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας. Έτσι η Χάλκη θα είναι ο πρώτος αντίπαλος για τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.

Διακοπή
Αλλη μια διακοπή σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος είχαμε προχθές και για πολλούς είναι αδιανόητο, ακόμη και όταν αδικούνται, να ενεργούν με βίαιο τρόπο… και να καταδικάζουν ολόκληρες ομάδες … και τους κόπους άλλων.

Αργοπορία
Στις 4 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, είναι ο επόμενος αγώνας για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ ο μεθεπόμενος είναι για τις 25 του ερχόμενου μήνα. Αυτή η αργοπορία είναι που προβληματίζει τον προπονητή Κώστα Σταματίου, που θέλει η ομάδα να μην βγει από το ρυθμό της και να συνεχίσει την προσπάθειά της για την κατάκτηση της κορυφής, ώστε να πανηγυριστεί η πολυπόθητη άνοδος.

Προεπιλογή
Σε προεπιλογή για τη νέα μικτή παίδων προχωρά έγκαιρα η ΕΠΣΘ και από την Ένωση και τον ενωσιακό προπονητή καλούνται όλα τα σωματεία και οι προπονητές να προτείνουν ποδοσφαιριστές (γεννηθέντες το έτος 1992) τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 3 μ.μ. στο Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου