ΤΟΠΙΚΑ

Συνέλευση αντιπροσώπων στο ΕΚΒ για την προετοιμασία της απεργίας

συνέλευση-αντιπροσώπων-στο-εκβ-για-τη-255129

Συνέλευση αντιπροσώπων προγραμματίζει για μεθαύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου η Διοίκηση του ΕΚΒ για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας.

Η 24ωρη πανεργατική απεργία αρχικά καθορίστηκε για τις 12 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα, εάν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να αιφνιδιάσει με το ασφαλιστικό και τα άλλα μέτρα που έρχονται.

Στο Βόλο ωστόσο σε μια ακόμη κινητοποίηση, οι παρατάξεις θα είναι διχασμένες, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Το ΕΚΒ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση απεργιακή στις 12 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ το ΠΑΜΕ Μαγνησίας την ίδια ώρα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

«Βρισκόμαστε -αναφέρει το ΕΚΒ- αντιμέτωποι µε ένα νέο 3ο σκληρό µνηµόνιο, µε επαχθείς όρους που δίνουν ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονοµία, καταργώντας κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας, ακόμα και σε εργαζόμενες γυναίκες με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, ενώ η ύφεση, η οποία θα προκληθεί θα προσθέσει στο μακρύ κατάλογο της ντροπής χιλιάδες νέους ανέργους. Για μια ακόμα φορά ρίχνονται στις πλάτες των µισθωτών και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονοµική και πολιτική ελίτ, η οποία έµαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δηµοσίων πόρων παραµένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισµένη».

Οπως εκτιμούν τα συνδικάτα, ειδικά στο θέμα του ασφαλιστικού, η δημιουργία ενός ταμείου που φαίνεται να προκρίνεται δεν είναι λύση. «Εμείς λέμε τρία ταμεία, για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές και ανισότητες. Δεν μπορεί να έχουν τους ίδιους κανόνες ο αγρότης με τον μισθωτό», διαμηνύουν καταγγέλλοντας την σπουδή με την οποία η Κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει το θέμα του ασφαλιστικού.

Υπογραμμίζουν τέλος ότι απ’ εδώ και πέρα «ο αγώνας είναι μονόδρομος. Με οργάνωση των αντιστάσεων και με διεύρυνση της πάλης και με συσπείρωση γύρω απ’ τα Συνδικάτα τους. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει, ότι οι εργαζόμενοι αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του λαού».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου