ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο 3 έδρες διατηρούνται αήττητες

μόνο-3-έδρες-διατηρούνται-αήττητες-851206

Ενα από τα πιο αμφίρροπα και δύσκολα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών διεξάγεται φέτος στη Β Εθνική και αυτό αποτυπώνεται περίτρανα και από το γεγονός ότι τα ζόρια για τους γηπεδούχους είναι φέτος δυσβάσταχτα, αν και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως γύρισαν σελίδα και το 2010 δεν θα υπάρχουν ήττες στο Βόλο, όπως υπήρχαν το 2009…
Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του α γύρου η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα ανέβουν, με εξαίρεση την Κέρκυρα που δείχνει να έχει ένα προβάδισμα και τον Ολυμπιακό που το πιστεύει αλλά και το έχει και αυτές που θα υποβιβαστούν, με το Αιγάλεω να μοιάζει το μεγάλο «φαβορί» για τη Γ’ Εθνική, είναι ρευστή. Και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το τρίτο εισιτήριο της ανόδου και το τρίτο του υποβιβασμού θα προκύψει έπειτα από αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ αντίστοιχα.
Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο δύσκολο και από το περσινό αποδεικνύεται και από τα στατιστικά. Στις 14 πρώτες αγωνιστικές παρατηρείται πτώση της τάξης του 9% στις νίκες των γηπεδούχων σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι τέτοια περίοδο, οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει στο 53% των αγώνων και φέτος το ποσοστό έχει πέσει στο 42%. Την ίδια ώρα οι ισοπαλίες από 29% έχουν ανέβει στο 37% και οι νίκες των φιλοξενούμενων από το 18% στο 21%.
Η αμφισβήτηση της έδρας… γίνεται ακόμη πιο φανερή αν ρίξει κανείς μία ματιά στη βαθμολογία. Από τις 18 ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα μόνο μία, η πρωτοπόρος Κέρκυρα, έχει το απόλυτο μέχρι στιγμής (7στα 7) στην έδρα της. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ομάδες – φαβορί για την άνοδο, όπως ο Ολυμπιακός, έχει στραβοπατήσει στο Βόλο, έχοντας μάλιστα τρεις ήττες, ενώ εκτός έδρας έχει μόνο μία!
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν οι ερυθρόλευκοι είχαν τους +9 από τις 3 ήττες θα ήταν πρώτοι με 5 βαθμούς διαφορά από την Κέρκυρα, που ξεκίνησε με διπλό στο Βόλο.
Στο ίδιο μήκος και χειροτέρα είναι και ο σημερινός αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Βόλο, ο Πανσερραϊκός. Τα “λιοντάρια” στο γήπεδό τους έχουν ηττηθεί τρεις φορές και έχουν και 3 ισοπαλίες (έχουν πάρει 9 βαθμούς) ενώ μακριά από τις Σέρρες έχουν πάρει τους ίδιους βαθμούς με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και έχουν χάσει μόνο μία φορά.
Επίσης 3 ήττες έδρας έχουν ακόμη ο Πιερικός, ο Διαγόρας και η Ρόδος.
Εκτός από την Κέρκυρα, μόνο δύο ομάδες έχουν διατηρήσει αήττητη την έδρα τους: ο Παναιτωλικός που έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι αγώνες, εκ των οποίων ο ένας με Ολυμπιακό (2-2), και η Αναγέννηση Καρδίτσας που μετράει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.
Μόνο μία ήττα έχουν γνωρίσει ως γηπεδούχοι ο Εθνικός, ο Εθνικός Αστέρας, η Δόξα Δράμας (από τον Ολυμπιακό 1-2), ο ΟΦΗ και η Ηλιούπολη που είναι στην πρώτη 10άδα.
Ο Θρασύβουλος, ο Ιωνικός και η Καλαμάτα, που παλεύουν για τη σωτηρία τους, δεν χάνουν στο γήπεδό τους ούτε όμως καταφέρνουν να νικήσουν.
Σε “ειδική κατηγορία” τέλος είναι το Αιγάλεω. Το “Σίτι” είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και στο γήπεδό της έχει τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.
Αλλα αξιόλογα στατιστικά στοιχεία, τα οποία προκύπτουν μετά τη συμπλήρωση των 14 πρώτων αγωνιστικών και των 126 αγώνων δείχνουν ότι η Κέρκυρα εχει την καλύτερη επίθεση και την πιο μεγάλη νίκη έδρας (4-0 τον Πανσερραϊκό),ενώ η μεγαλύτερη εκτός έδρας χρεώνεται στον Ολυμπιακό Βόλου με το 0-3 α.α. επί του Αιγάλεω.
Ενώ το σύνολο των γκολ είναι 291 τα 172 σημειώθηκαν από γηπεδούχους και τα 119 από φιλοξενούμενους, την καλύτερη άμυνα έχει ο Εθνικός, τη χειρότερη επίθεση η Καλαμάτα και τη χειρότερη άμυνα το Αιγάλεω.
Στη σημερινή 15η αγωνιστική (3 μ.μ.) παίζουν:
Δόξα Δράμας-Εθνικός Αστέρας
ΟΦΗ-Ηλυσιακός
Ηλιούπολη-Εθνικός
Διαγόρας-Αναγέννηση Καρδίτσας
Αγροτικός Αστέρας-Θρασύβουλος
Ολυμπιακός Β.-Πανσερραϊκός
Καλαμάτα-Ιωνικός
και αύριο Δευτέρα παίζουν
3 μ.μ. (CONN-X): Παναιτωλικός-Κέρκυρα
6 μ.μ. (ΕΤ 3): Πιερικός-Ρόδος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου