Περισσότεροι από 200 σπουδαστές στο ΙΙΕΚ δήμου Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-21, 11:58:08
Το Δημοτικό ΙΙΕΚ εδώ και 30 χρόνια πρωτοστατεί στη μεταλυκειακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
Περισσότεροι από 200 σπουδαστές στο ΙΙΕΚ δήμου Βόλου

Περισσότεροι από 200 σπουδαστές θα παρακολουθήσουν φέτος μαθήματα στο ΙΙΕΚ του δήμου Βόλου.

Την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η πρόεδρος Αναστασία Μορφογιάννη και μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, η νόμιμη εκπρόσωπος του ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, η διευθύντρια Μαρία Βούλγαρη, οι εκπαιδευτές και το προσωπικό της σχολής υποδέχθηκαν σπουδαστές και γονείς με την ευχή για μια δημιουργική χρονιά.

Το Δημοτικό ΙΙΕΚ που εδώ και 30 χρόνια πρωτοστατεί στη μεταλυκειακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά, φέτος ξεκινάει με μια ιδιαίτερη δυναμική με τους σπουδαστές να ξεπερνούν τους 200 έχοντας επιλέξει μία από τις 9 ειδικότητες που διδάσκονται και με 34 άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό, έχοντας σαν κύριο στόχο όλων, την παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών, με απώτερο σκοπό την ομαλότερη πρόσβαση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας.

Οπως τονίστηκε από τους ομιλητές, σε κάθε καινούργιο ξεκίνημα ο καθένας θέτει νέους στόχους, πλάθει νέα οράματα και έχει αυξημένες προσδοκίες. Θα πρέπει όμως να έχει κατά νου ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται με μια νέα διάκριση για την απόφοιτη του τμήματος κοσμήματος Δεληγιάννη Γεωργία, που απέσπασε τον 1ο τιμητικό έπαινο, στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος στη Διεθνή κλαδική έκθεση KOSMIMA 2015, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου λειτουργεί γραφείο φοίτησης για την ενημέρωση των σπουδαστών όσων αφορά το πρόγραμμα σπουδών τους, τα σεμινάρια, τις δράσεις, τους διαγωνισμούς και οτιδήποτε θα μπορούσε να προσθέσει αξία στην κατάρτισή τους.

Λειτουργεί επίσης γραφείο διασύνδεσης- εργασίας και πρακτικής άσκησης που υλοποίει και εποπτεύει την πρακτική άσκηση των σπουδαστών, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από μια συμβουλευτική πολιτική να ανακαλύπτουν τεχνικές αναζήτησης εργασίας, να συντάσσουν ένα σωστό βιογραφικό, να ενημερώνονται για τον τρόπο προσέγγισης των επιχειρήσεων αλλά και για τις κενές θέσεις που καταγράφονται σ’ αυτές.

Στο κάλεσμα της σχολής, για κάλυψη θέσεων πρακτικής άσκησης από σπουδαστές της, έχει ήδη ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων όχι μόνο από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, αλλά και από όλη την Ελλάδα. Οποια επιχείρηση ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με το Ι.Ι.Ε.Κ. στο θέμα της πρακτικής άσκησης σπουδαστών, παρακαλείται να επικοινωνήσει στο practice.diek@gmail.com.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=