ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερο κτίριο παραδίδεται προς χρήση

δεύτερο-κτίριο-παραδίδεται-προς-χρήσ-382645

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου που φιλοξενούσε στη Νέα Ιωνία τον Οργανισμό Ανοικτής Προστασίας Παιδιού και Φροντίδας της Οικογένειας και τη νέα εκπαιδευτική χρονιά είναι έτοιμο για να λειτουργήσει ως 1ος Παιδικός Σταθμός Νέας Ιωνίας.

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Βόλου παραδίδει προς χρήση τις επόμενες μέρες δεύτερο δημοτικό κτίριο για τη στέγαση δομών του δήμου ώστε να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με μισθώματα. Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται στο πρώην πάρκο ΟΤΕ επί της οδού Μαιάνδρου στη Νέα Ιωνία και παρέμενε ανενεργό, εγκαταλελειμμένο και ανεκμετάλλευτο εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια.

Θα αξιοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η Τεχνική Υπηρεσία ξεκίνησε και ολοκληρώνει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου. Οι εργασίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, αφορούσαν στη βελτίωση της μόνωσης, την ανακαίνιση των εξωτερικών και εσωτερικών χρωματισμών του κτιρίου, των δαπέδων καθώς και των χώρων υγιεινής. Επίσης έγινε βελτίωση της περίφραξης και καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου και διαμορφώθηκαν ράμπες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης.

Τη νέα σχολική χρονιά το κτήριο θα λειτουργήσει ως 1ος Παιδικός Σταθμός της Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι «η ανακαίνιση και επανάχρηση του κτιρίου αυτού, αποτελεί μέρος της υλοποίησης μιας από τις σημαντικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής: να βρεθούν νέοι χώρο σε δημοτικά κτήρια για την στέγαση δομών του Δήμου και όχι να μισθώνονται κτίρια τρίτων και έτσι να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου.

Ιδιαίτερα η στέγαση των Νηπιαγωγείων παρουσιάζει τα περισσότερα προβλήματα. Είναι το δεύτερο δημοτικό κτήριο που μετά από εργασίες ανακαίνισης παραδίδεται προς χρήση ως παιδικός σταθμός μετά τον «Αρίωνα» στην αρχή της οδού Παγασών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου