ΤΟΠΙΚΑ

Εχει τζάμπολ… την Κυριακή

εχει-τζάμπολ-την-κυριακή-851206

Τζάμπολ την Κυριακή στα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ με βολιώτικο ενδιαφέρον για τις γυναίκες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται φέτος στην Α1 και τις γυναίκες της Ανάληψης που είναι στην Α2 Κατηγορία, αλλά και των ανδρών με τη Γ΄ Εθνική που ξεκινά με το βολιώτικο ντέρμπι Νίκη – Μεταμόρφωση.

Ολυμπιακός Βόλου
Με τα Χανιά στο Βόλο ξεκινούν την Κυριακή το μεσημέρι τα κορίτσια του Ολυμπιακού στην Α1 μπάσκετ των γυναικών. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και τα Χανιά παίζουν για να εξασφαλίσουν όσο νωρίτερα μπορούν την παραμονή τους στην Κατηγορία και το γεγονός αυτό καθιστά ντέρμπι με εξαιρετικό βαθμολογικό ενδιαφέρον τα μεταξύ τους παιχνίδια.
Τη δεύτερη αγωνιστική οι ερυθρόλευκες έχουν ρεπό (αφού ο Παγχιακός απέσυρε τη συμμετοχή του και στο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν 13 ομάδες), ενώ την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης συνεχίζουν με εντός έδρας ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Κλειστό της Νέας Δημητριάδας. Η πρώτη τους έξοδος θα πραγματοποιηθεί την τέταρτη αγωνιστική και στις 8 Νοεμβρίου, όταν θα ταξιδέψουν στην Πτολεμαΐδα για να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Απόλλωνα, ενώ ακολουθεί το θεσσαλικό ντέρμπι με την Ολυμπιάδα Λάρισας.
Την Κυριακή για την Α1 στην 1η Αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες:
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά
Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός
Λιόσια –Απόλλων Πτολεμαΐδας
Π. Φάληρο-Ολυμπιάδα Λάρισας
Εσπερίδες-ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ
Άρης Θεσ/νίκης-Απόλλων Καλαμαριάς
Για τον Ολυμπιακό Βόλου ο προπονητής Γιώργος Κοσμάτος θα βασιστεί στη φετινή περίοδο στις εξής και οι παίκτριες: Ασημίνα Κουτσουνούρη, Κωνσταντίνα Σαρηγιαννίδου, Αγγέλα Θανασούλη, Λαμπρινή Αγαγιώτη, Λύδια Μίλκοβα, Νίκη Ζέρβα, Αφεντούλα Μαγαλιού, Μαντώ Ψυχογιού, Εύη Κυριατζίδου, Ελένη Δημητρέλια, Ρεμπέκα Χάρις και Μονίκ Μακλίν.
Ολο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στην Α1
1η αγωνιστική:18 Οκτωβρίου Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά
2η αγωνιστική: 25 Οκτωβρίου Ρεπό
3η αγωνιστική:11 Νοεμβρίου Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός
4η αγωνιστική: 18 Νοεμβρίου Απόλλων Πτολεμαΐδας-Ολυμπιακός Βόλου
5η αγωνιστική: 15 Νοεμβρίου Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιάδα Λάρισας
6η αγωνιστική: 22 Νοεμβρίου ΦΕΑ Ν.Φ. -Ολυμπιακός Βόλου
7η αγωνιστική: 29 Νοεμβρίου Ολυμπιακός Βόλου-Καλαμαριά
8η αγωνιστική: 6 Δεκεμβρίου Άρης Θεσ.- Ολυμπιακός Βόλου
9η αγωνιστική: 13 Δεκεμβρίου Ολυμπιακός Βόλου-Εσπερίδες
10η αγωνιστική: 20 Δεκεμβρίου Παλαιό Φάληρο-Ολυμπιακός Βόλου
11η αγωνιστική: 10 Ιανουαρίου Ολυμπιακός Βόλου-ΔΑΣΑΛ
12η αγωνιστική: 17 Ιανουαρίου Αθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου
13η αγωνιστική: 20 Ιανουαρίου Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος

Ανάληψη
Για την Α2 Εθνική Κατηγορία των γυναικών η Ανάληψη θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Αναγέννηση Ν. Ρυσίου, ενώ ο προπονητής Θανάσης Φλεβάρης ποντάρει στις εξής παίκτριες: Άννα Παπαγακή, Έλενα Γερμελή, Εβελίνα Αλεξίου, Βιβή Ζαμπάκα, Ζωγραφιά Καλαπαναγιώτου, Μαίρη Κατσικλή, Ανθούλα Κωφίδου, Μίνα Μπακρατσά, Μαρία Ξενοκώστα, Νίκη Προσινούδη, Λία Σαρακατσάνη, Αλεξάνδρα Τζούνη και Μαρουσώ Φουρτουλάκη. Η αυλαία της περιόδου στην Α2 πέφτει στις 24 Απριλίου 2010, ενώ το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Παναθλητικός-Μ. Αλέξανδρος
Πυλαία-Ηρακλής
Τιτάνες Δρ.-Φίλιππος Βέροιας
Αρίων Πτολ.-ΠΑΟΚ
Σέρρες-Απόλλων Καρδίτσας
Αίας Ευόσμου-Κομοτηνή
Αναγέννηση Νέου Ρυσίου – Ανάληψη.

Νίκη – Μεταμόρφωση

Με ένα τοπικό ντέρμπι ξεκινά η Γ΄ Εθνική του μπάσκετ, αφού η Νίκη με εμπειρία και με ψηλούς στόχους θα υποδειχθεί τη νεοφώτιστη Μεταμόρφωση. Το δυσάρεστο για τους φίλους του μπάσκετ είναι πως το παιγνιδιού αυτό γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, αφού υπάρχει τιμωρία από πέρσι.
Τη φετινή περίοδο η Νίκη και ο προπονητηής Αντώνης Μυριντζής θα βασιστεί στους εξής παίκτες: Μίλτος Ορνιθόπουλος, Δημήτρης Βογιατζής, Παναγιώτης Τσώλης, Θανάσης Κουτίνας Κώστας Αγκρής, Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Παπούλιας, Γιώργος Μαυρογιάννης, Λευτέρης Στάμος, Αντώνης Χριστομάνος, Σάββας Καραμανλής, Κώστας Λωρίτης-Αγάλου, Μανώλης Αναγνωστόπουλος, Μανώλης Καραμανώλης και Απόστολος Θεοδώρου.
Στη Μεταμόρφωση προπονητής είναι ο Γιώργος Βλιώρας και οι μπασκετμπολίστες που αποτελούν το ρόστερ της νεοφώτιστης ομάδας είναι οι: Χρήστος Δροσόπουλος, Στέφανος Δημογιάννης, Αντώνης Θεοχάρης, Νίκος Θεοχάρης, Θωμάς Καραγεώργος, Γιάννης Καραγιώργος, Βασίλης Ντίκας, Λάμπρος Νίκολης, Οδυσσέας Πράντζος, Μιχάλης Σαράντης, Κώστας Σερμέτης, Ανδρέας Στενός, Μιχάλης Σουντουλουμάκης, Νίκος Τοπούζης, Θανάσης Τσαπραΐλης, Ζαφείρης Υφαντόπουλος και Μιχάλης Χιώτης.
Την Κυριακή στην 1η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής γίνονται οι αγώνες:
Φοίνικας Λάρισας-Αιγινιακός
Έδεσσα-Αίολος Τρικάλων
Νίκη Βόλου-Μεταμόρφωση Βόλου
Βελβεντό-ΧΑΝΘ
Πρωτέας Γρεβενών-Άργος Ορεστικό
Λασσάνη-Αετός Κιλκίς
Φίλιππος Βέροιας-Γουμένισσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου