ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψε τη νύφη και τα πεθερικά τού έκαψαν το σπίτι!

εκλεψε-τη-νύφη-και-τα-πεθερικά-τού-έκαψ-851206

Τα πεθερικά ήθελαν να εκδικηθούν το γαμπρό που έκλεψε την κόρη τους και έκριναν φρόνιμο ότι έπρεπε να κάνουν μπουρλότο το λυόμενο οικίσκο, όπου διέμενε ο δράστης. Ευτυχώς που δεν ήταν μέσα κανείς και έτσι αποτράπηκαν τα χειρότερα, καθώς δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα…
Με τα λόγια αυτά ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδης στη χθεσινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους αποκάλυψε λεπτομέρειες από την προ δεκαπενθημέρου πυρπόληση ενός λυόμενου οικίσκου στον οικισμό των τσιγγάνων στο Αλιβέρι, όπως και των υλικών καταστροφών που προκλήθηκαν από ομάδα αθιγγάνων στο Κοινωνικό Κέντρο των οικιστών στην ίδια περιοχή και το οποίο, μολονότι έχει αποπερατωθεί και έχει εξοπλιστεί, δεν έχει μπει ακόμη σε λειτουργία, αποκαλύπτοντας έτσι μία ακόμη πτυχή από τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των τσιγγάνων, που διαμένουν κατά εκατοντάδες στην περιοχή.
Σύμφωνα με ο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας ο «γαμπρός» είναι ηλικίας 15 περίπου ετών και για λόγους εκδίκησης οι συγγενείς της νύφης έσπασαν το λυόμενο οικίσκο, όπου διέμενε και, σπάζοντας τα τζάμια, πέταξαν στο εσωτερικό του αναμμένο στουπί, κάνοντάς τον παρανάλωμα πυρός, ενώ προκάλεσαν ζημιές και στο Κοινωνικό Κέντρο της περιοχής περίπου 15.000 ευρώ, με ζημιές στις πόρτες, τα παράθυρα και τα τζάμια του νεόκτιστου κτηρίου.
Εξάλλου σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, προχθές νωρίς το απόγευμα μηχάνημα του Δήμου κατεδάφισε δύο πρόχειρες κατασκευές που επιχείρησαν να στήσουν τσιγγάνοι από τα Τρίκαλα, προκειμένου να είναι δίπλα σε συγγενείς τους που διαμένουν σε άλλο παράπηγμα παραπλεύρως του χειμάρρου Ξηριά.
Εξάλλου με συμμετοχή του στελέχους της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου κ. Νίκου Αντωνάκη πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη ευρωπαϊκή συνάντηση για την κοινωνική ενσωμάτωση των τσιγγάνων που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία ολοκληρώθηκε χθες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών σε εργαστήρια που θα γίνουν σε άλλες τρεις πόλεις της Ουγγαρίας. Η ελληνική αποστολή συγκεκριμένα θα παρουσιάσει το δικό της παράδειγμα στην πόλη Ντέμπρετσεν. Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής το υπουργείο Απασχόλησης περιλαμβάνει το ΔΟΚΠΥ Νέας Ιωνίας, το Πρόγραμμα EQUAL ΔΙΚΑΔΙ ΡΟΜ και εκπροσώπους ΜΚΟ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ασχολούνται αποκλειστικά με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των Ελλήνων τσιγγάνων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου