ΤΟΠΙΚΑ

Ασκήσεις «κοινωνικής απήχησης»

ασκήσεις-κοινωνικής-απήχησης-851206

Σήμερα φάνηκε καθαρά τι εννοούσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα όταν ενοχλημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ, αλλά και μη θέλοντας να κάνει την επιβεβλημένη αυτοκριτική, μίλησε για αναντιστοιχία του εκλογικού ποσοστού του κόμματός της με την «κοινωνική του επιρροή».
Πριν ακόμη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή η νέα κυβέρνηση, οργανώθηκε επίδειξη δύναμης στο υπουργείο Απασχόλησης. Ποντάροντας στα αδιέξοδα τα οποία πράγματι βιώνουν οι εργαζόμενοι και, κυρίως, οι άνεργοι της ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης Περάματος.
Παραλλήλως έχει νεκρώσει ο σταθμός διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, από κινητοποιήσεις συνδικάτου που ελέγχεται από τον ίδιο χώρο, με τεράστιες συνέπειες σε μια ήδη αναιμική αγορά. Και με την κωμική αξίωση να ακυρωθεί μια διεθνής σύμβαση που έχει υπογράψει η χώρα με την κυβέρνηση της Κίνας, όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία.
Όποια και αν είναι, μια νέα κυβέρνηση, δικαιούται, αν όχι περίοδο χάριτος, τουλάχιστον τον χρόνο να ενημερωθούν οι υπουργοί για το αντικείμενο που έχουν αναλάβει.
Βεβαίως, ως ένα βαθμό και η νέα κυβέρνηση πληρώνει τα επίχειρα της δικής της επίδοσης στον προεκλογικό λαϊκισμό. Όταν χάιδευε αυτιά ότι δήθεν θα μπορέσει να ακυρώσει την υπογραφή της χώρας στην συμφωνία με την COSCO, λες και το διεθνές δίκαιο είναι υποταγμένο στις σκοπιμότητες των ελληνικών εκλογικών διακηρύξεων.
Αλλά ας καταλάβουν κάποιοι και στην Αριστερά ότι αν συνεχίσουν να πορεύονται με αυτό το πνεύμα, αν καταντούν κάθε μέρα και περισσότερο… παλιοημερολογίτες της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το ποσοστό τους θα ακολουθήσει την πορεία εκείνου άλλων κομμάτων της Δυτικής Ευρώπης, που κατάντησαν να έχουν τοποθετηθεί… στη γυάλα με τη φορμόλη.
Και τα περί αναντιστοιχίας με την κοινωνική απήχηση θα είναι σακχαρόπηκτα προς παραμυθία αφελών.
Οι πολίτες, τελικώς, ακόμη και αν ξεγελαστούν μια φορά, σε βάθος χρόνου δίνουν στον καθένα εκείνο που πράγματι του αξίζει.
Όταν ένας υπουργός κατεβαίνει στην πόρτα να υποδεχθεί τους συγκεντρωμένους και ανεβαίνει μαζί με την αντιπροσωπεία του στο γραφείο του, το δε ΚΚΕ ωρύεται ότι δεν άφηναν να περάσει ούτε ο βουλευτής του, φαντάζεστε σύντροφοι του Περισσού ότι ανεβαίνει η «κοινωνική απήχηση»;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου