ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Δεν πέρασε απλά… έμεινε
Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε η επίσκεψη της Ροδούλας Ζήση στα γραφεία της Α’ και Β’ ΔΟΥ.
Η κ. Ζήση δεν πέρασε απλώς από τα γραφεία… Παρά το «σφικτό» πρόγραμμα επισκέψεών της σε υπηρεσίες, διέθεσε σημαντικό μέρος του χρόνου της για να συνομιλήσει με τους Προϊσταμένους αλλά και τους εργαζόμενους, καθένας από τους οποίους είχε κάτι να καταθέσει στη γνώριμη από τα παλιά Ροδούλα από το σχολείο, το Πανεπιστήμιο, τους αγώνες για συνδικαλιστικά θέματα…
Όλοι είχαν κάτι να πουν στη Ροδούλα Ζήση κι εκείνη με χαμόγελο ανταποκρινόταν στις εκδηλώσεις αγάπης των συντοπιτών της.
Ν.Τ.

Είναι τιμή τους
«Είναι τιμή μας που υποδεχόμαστε τη δική μας Ροδούλα, τη μόνη γυναίκα πολιτικό που θήτευσε στο Υπουργείο Οικονομικών»…
Το παραπάνω σχολίαζαν προϊστάμενοι και εργαζόμενοι στην Α’ και Β’ ΔΟΥ Βόλου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της θέσης που κατείχε η Ροδούλα Ζήση ως πρώην Υφυπουργός Οικονομίας και την αδιαπραγμάτευτη προσφορά της μοναδικής γυναίκας που πέρασε από το Υπουργείο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ν.Τ.

Καθυστέρησαν
μερικοί φοιτητές…
Ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες για την εγγραφή των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ωστόσο στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας από τους 110 που έπρεπε να γραφτούν οι δέκα δεν προσήλθαν και τώρα το τμήμα αναρωτιέται τι θα γίνει με αυτούς τους φοιτητές. Στα υπόλοιπα τμήματα όλα κύλησαν ομαλά και χθες όσοι πέρασαν από τα τμήματα που στεγάζονται σε κτήρια μέσα στην πόλη, θα εντόπισαν τις ομάδες των πρωτοετών που με αμηχανία προσπαθούσαν να προσαρμοστούν. Άντε να δούμε εάν τελικά θα συνηθίσουν τη φοιτητική τους ζωή!
Δ.Π

Στα μαγαζιά
Μετά τις εκπτώσεις που θα κάνουν σχεδόν 300 έμποροι του Βόλου στους φοιτητές, φαίνεται πως κάθε μέρα θα γίνεται χαμός στην αγορά της πόλης. Κυρίως τα κορίτσια θα λιώσουν τις σόλες των παπουτσιών τους, ψάχνοντας να βρουν ρούχα και παπούτσια στα μαγαζιά που θα τους κάνουν εκπτώσεις. Οπότε σε λίγες ημέρες θα γίνεται το αδιαχώρητο στα μαγαζιά προς όφελος και των φοιτητών αλλά και των εμπόρων! Πάντως η προφορά αυτή ήρθε «κουτί» στους φοιτητές, μιας και ήρθαν και οι καινούργιες παραλαβές για τη νέα σεζόν!
Δ.Π

Κανένα κρούσμα…ακόμη
Ευτυχώς ακόμη στη Μαγνησία δεν παρουσιάστηκε κάποιο κρούσμα νέας γρίπης στα σχολεία, αν και οι απουσίες ορισμένων μαθητών έχουν ήδη ξεκινήσει. Βέβαια, μια ο καλός καιρός, μια τα μαθήματα που δεν έχουν αρχίσει να «φορτσάρουν» και πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν κοπάνα… Αλλά προτιμότερο είναι να κάνουν κοπάνες τα παιδιά -με φειδώ όμως- παρά να έχουμε κάποιο περιστατικό.
Δ.Π

Ηθικό
συμπέρασμα
Ηθικό συμπέρασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Πολλοί θεσιθήρες συνωθούνται στον προθάλαμο του τοπικού ΠΑΣΟΚ και δίνουν, όπως φαίνεται, τον καλύτερο εαυτό τους, παρέχοντας αφειδώς απτά δείγματα των διαπιστευτηρίων τους προς την Ιπποκράτους. Πώς το λέει το παλιό ανέκδοτο, εδώ ήλθαμε, πάμε να φύγουμε;

Δαγκωμένος
Ποιος ήταν «δαγκωμένος» μετά τη χθεσινή «επίθεση» στον ορκωτό λογιστή του ΣΟΛ που έκανε τον έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου για το έτος 2008; Ο έμπειρος ταμίας του Δήμου Βόλου Χρ. Σιγάλας, που γνωρίζει τις παρενέργειες που θα έχει το χθεσινό επεισόδιο στον επόμενο έλεγχο των οικονομικών του Δήμου από τον ΣΟΛ.

Δείχνουν
το Δήμαρχο
Μπορεί η επερώτηση των κ.κ. Μήτρου και Μπαρμπουδάκη για την απευθείας προμήθεια επίπλων από τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ να μη συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ωστόσο οι επερωτώντες είχαν φροντίσει από νωρίς το πρωί να διαρρεύσουν ότι η προμήθεια έγινε από συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχου, κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη συνεδρίαση που θα έλθει προς συζήτηση η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, προβλέπεται να γίνει του… Κουτρούλη ο γάμος.

Εκδίκηση
…Πάντως με το ΚΑΠΗ φαίνεται ότι η μείζονα μειοψηφία παίρνει την εκδίκησή της και ειδικότερα όσα άφηνε να διαρρεύσει η σημερινή Δημοτική Αρχή που μόλις ανέλαβε τα ηνία του Δήμου άφηνε να διαρρεύσει ότι συγγενικά πρόσωπα πολλών δημοτικών συμβούλων είχαν βολευτεί επί των ημερών τους…

Κάμφθηκε
Ενας αμετανόητος εργένης, ο Κ. Χαλέβας, ενέδωσε τελικά και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Αρκετά, ήταν η μόνη λέξη επιβεβαίωσης που έκπληκτος πρόλαβε να εκστομίσει, όταν του θέσαμε τη σχετική ερώτηση, μόλις τον είδαμε νωρίς χθες το πρωί σε καφέ της οδού Τοπάλη.
Πάντως, όπως μου έλεγε φίλος, δεν δίστασε ακόμη και να… προσκυνήσει μπροστά στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας στη θέα της φινετσάτης συνοδού του…

Ετεροδημότες
Αρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς χθες το πρωί στο Βόλο, με τα πρώτα πούλμαν να σταθμεύουν στην οδό Δημητριάδος. Αν τα ψηφοδέλτια που τους είχαν δώσει ήταν του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας ή των… Οικολόγων Πράσινων, θα το μάθουμε την Κυριακή το βράδυ…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Στο Υπόλοιπο Αττικής
Μεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούν τη ψήφο των εκλογέων στο Υπόλοιπο Αττικής και ο Νίκος Καντερές, γνωστός για τις παρουσιάσεις του στο μετεωρολογικά δελτία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι η δεύτερη φορά που ζητά την επανεκλογή του με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η διάθεσή του είναι να συμβάλει με τις σημαντικές του γνώσεις στην αντιμετώπιση των οικολογικών προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία, ειδικά τώρα, μετά τα φαινόμενα του θερμοκηπίου. Οι Θεσσαλοί εκλογείς που ασκούν τα δικαιώματά τους στην περιφέρεια του Υπολοίπου Αττικής, εκτιμάται ότι θα λάβουν υπόψη τους την παράκλησή του να τον τιμήσουν με την ψήφο τους για ένα περισσότερο καλό περιβαλλοντικό αύριο.
Ν.Τ

Tα stage
Βρήκαν άδεια καρέκλα… και κάθισαν. Τέσσερα άτομα μέσω stage στα δικαστήρια και 3 άτομα στο ΙΚΑ Βόλου, προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες στο προσωπικό. Πρόκειται για τα επίμαχα stage για τα οποία έχει κορυφωθεί η προεκλογική αντιπαράθεση… και τα οποία υποτίθεται… ήταν προγραμματισμένα και υπογεγραμμένα πριν τις εκλογές. Η νέα “στρατιά” των stage έπιασε δουλειά και σε άλλες υπηρεσίες όπως πληροφορείται η στήλη… Ας ψάξουν οι αρμόδιοι…
Β.Κ

Προσιτός (EXEI FVTO)
Βρήκε ώρα να χτυπήσει ο δαίμων… του τυπογραφείου πάνω στη φωτογραφία του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Γιάννη Αντωνιάδη.
Ευτυχώς βέβαια που ο Γιάννης Αντωνιάδης είναι πολύ γνωστός, αγαπητός και πάνω από όλα έχει και φωτογένεια. Χαμογελαστός πάντα, που ακόμη και αυτές τις “αναποδιές” τις αντιμετωπίζει με το πηγαίο χιούμορ που τον διακρίνει και τον κάνει ιδιαίτερα προσιτό σε πολίτες από όλους τους χώρους.
Β.Κ

Κοσμοσυρροή (ΦΩΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΑΣΠ)
Χαμός στο κινούμενο περίπτερο της ΠΑΣΠ που στήθηκε προς το παρόν στο Ηρώο της Παραλίας του Βόλου εν όψει των εθνικών εκλογών.
Δεκάδες σπουδαστές της ΠΑΣΠ, μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, αλλά και πολύς διερχόμενος κόσμος πέρασαν χθες από εκεί για να πάρουν υλικό με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για θέματα που αφορούν στη νεολαία, την εκπαίδευση, την οικονομία και όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία.
Β.Κ

Συνεντεύξεις
της Πετρούλας
Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση της Πετρούλας Ντελεδήμου για τις γυναίκες, όπως άλλωστε και η ομιλία της την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο. Η αίθουσα γεμάτη, και πολύς κόσμος στους διαδρόμους με ενθουσιώδη σχόλια. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες η Πετρούλα είχε και έντονη παρουσία στα ΜΜΕ, με συνεντεύξεις την Κυριακή στις «Εικόνες» του Έθνους και στο «Βημαdonna», χθες στην «Ημερησία» και σήμερα στον Ταχυδρόμο. Μπορεί τόσα χρόνια να μην έκοβε κορδέλες η Πετρούλα, αλλά η τελική ευθεία δείχνει ότι θα κόψει το νήμα την Κυριακή…
Ν.Τ.

Στον ίδιο χώρο
η Ζέττα
Στο χώρο που είχε επιλέξει να μιλήσει στις γυναίκες Νεοδημοκράτισσες και στις φίλες της τις παραμονές των εκλογών του 2007 επέλεξε η Ζέττα για να μιλήσει και σ΄ αυτήν την προεκλογική περίοδο. Η επιλογή μάλλον δεν είναι τυχαία, αφού η υποψήφια της Ν.Δ. καθώς και το στενό της περιβάλλον θα ήθελαν να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης του τότε με το τώρα. Άλλωστε, όπως τόνισε και στην ομιλία της, οι γυναίκες πλέον και πρωταγωνιστούν στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία και αποτελούν το 51,5 του πληθυσμού, ενώ όποιος τις έχει με το μέρος του αποκτά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος. Από τις δηλώσεις της στο τέλος της εκδήλωσης και τα χαρούμενα πρόσωπα των παρευρισκομένων αλλά και των στελεχών του γραφείου της, φαίνεται πως η Ζέττα κέρδισε για μία ακόμη φορά το στοίχημα της εμπιστοσύνης στο γυναικείο εκλογικό σώμα.
Ν.Τ.

Μηνύματα
από Ρηγίλλης
Ιδιαίτερα θερμά τα μηνύματα που απέστειλαν στη Ζέττα Μακρή λίγο πριν την κεντρική της προεκλογική ομιλία διακεκριμένα και επιφανή στελέχη της Ν.Δ. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το μήνυμα κορυφαίου στελέχους «…Τον αγώνα που δίνεις για τη Μαγνησία και την ελληνική κοινωνία συνοδεύουν οι φιλικές και θερμές ευχές μου για επιτυχία. Στο όνομα της παράταξης αλλά και της δικής σου αγωνιστικής προσπάθειας. Σε αυτές τις ώρες ευθύνης, τις κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον του τόπου μας, μοιραζόμαστε τον κοινό αγώνα και το όραμά μας και αισθανόμαστε το ιστορικό μας καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό… Μαζί με τις ευχές μου, σου στέλνω και τους εγκάρδιους και φιλικούς μου χαιρετισμούς σε σένα και τους συμπατριώτες σου, που σε τιμούν με την παρουσία τους και με την εμπιστοσύνη τους». Γνωρίζουν άλλωστε τα κορυφαία στελέχη της Ρηγίλλης ότι η Ζέττα και αγαπητή είναι στη Μαγνησία και πως είναι από τους πολιτικούς της Ν.Δ που θα δώσουν με συνέπεια και ήθος τη δική τους μάχη για την παράταξή τους την 4η Οκτωβρίου.
Ν.Τ.

Κορυφώνεται
η εκστρατεία του
Μετά από επισκέψεις και ομιλίες του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες του νομού μας κορυφώνεται σήμερα ο προεκλογικός του αγώνας με τη μεγάλη συγκέντρωσή του στο Βόλο, στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οι τοποθετήσεις του Υφυπουργού για το διακύβευμα των εκλογών, την οικονομία, το έργο της κυβέρνησης αλλά και την πορεία της Μαγνησίας τα επόμενα χρόνια, αναμένονται με ενδιαφέρον από όλους μας, καθώς ο κ. Νάκος μας έχει συνηθίσει σε ειλικρινείς και ξεκάθαρες κουβέντες.
Ν.Τ.

Κουνούπια
Επέστρεψαν… τα κουνούπια της Κάρλας στο νομαρχιακό συμβούλιο. Για το θέμα κατέθεσαν και δεύτερη ερώτηση οι «Νέοι Δρόμοι», κάνοντας τον αντινομάρχη Ν. Ντίτορα να σχολιάσει ότι η παράταξη καταθέτει ερωτήσεις όχι για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους δημοσιότητας. Πάντως στην επισήμανση του Γιάν. Πρίντζου ότι με το ποσό των 12.500 ευρώ δεν έγιναν ψεκασμοί, αλλά μόνο καταμέτρηση του πληθυσμού, δηλαδή των κουνουπιών, διάψευση δεν υπήρξε.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου