Επανεξελέγη Πρόεδρος στο ΤΕΕ ο Σωκρ. Αναγνώστου

Τελευταία ενημέρωση: 2007-03-15, 00:00:00
Για δεύτερη συνεχή τριετία αναλαμβάνει πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας ο κ. Σωκράτης Αναγνώστου, μετά τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στην τοπική Αντιπροσωπεία. Για την θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Κώστας Παπαποστόλου και για την θέση του γραμματέα η κ. Κατερίνα Καλτσογιάννη
Ο κ. Αναγνώστου εξελέγη πρόεδρος από την δεύτερη ψηφοφορία, καθώς στην πρώτη δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία. Ο κ. Αναγνώστου έλαβε 21 ψήφους, ενώ ο ανθυποψήφιός του κ. Βασιλειάδης από την ΠΑΣΚ Μηχανικών έλαβε 14 ψήφους. Κατά την διάρκεια όμως της δεύτερης ψηφοφορία, η ΠΑΣΚ Μηχανικών αποχώρησε και ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε πως παραιτείται και από μέλος της Δ.Ε που είχε εκλεγεί πιο πριν.
Σημειώνεται ότι οι παρατάξεις της Συνεργασίας Μηχανικών, της Πανεπιστημονικής, και της Παρέμβασης Μηχανικών είχαν αποχωρήσει πριν από την εκλογή του προέδρου, καταγγέλλοντας την ΔΚΜ, ότι πήρε πέντε έδρες στην Δ.Ε. και όχι τέσσερις, που ζητούσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις, ώστε να εκπροσωπηθεί και η Παράταξη της Πανεπιστημονικής στο όργανο.
Ειδικότερα με 21 ψήφους, στην δεύτερη ψηφοφορία, εξελέγη ο κ. Αναγνώστου σε σύνολο 24 ψηφισάντων, ενώ βρέθηκαν δύο λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Στη νέα Διοικούσα Επιτροπή εκλέγονται οι: Σωκρ. Αναγνώστου, Κων. Παπαποστόλου, Κατερίνα Καλτσογιάννη, Δημ. Κόκκαλης, Βιολέττα Μήτρου, Δημ. Βασιλειάδης (παραιτήθηκε και την θέση του θα πάρει ο κ. Πρίγκος, όπως είχε συμφωνηθεί στην παράταξη της ΠΑΣΚ), Γ. Τσαλαπόρτας, Ανδρ. Δογκάκης και Κων. Φλαμπούρης.
Σε τοποθέτησή του ο υποψήφιος για την θέση του προέδρου κ. Βασιλειάδης ζήτησε να μην ψηφισθεί ο κ. Αναγνώστου τονίζοντας ότι σχόλια τον φέρουν να θέτει υποψηφιότητα για βουλευτικό αξίωμα. Ο κ. Αναγνώστου χαρακτήρισε παράλογη την σε βάρος του επίθεση με αφορμή παραπολιτικά σχόλια εφημερίδων και τόνισε πως έδειξε δείγματα γραφής στην προεδρία του ΤΕΕ και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να παλεύει για τα προβλήματα των μηχανικών, αλλά και για τα μεγάλα ζητήματα του Νομού και το ΤΕΕ θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως σύμβουλος της Πολιτείας.
Ακολούθησε η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου, στην οποία ψήφισαν 36 και βρέθηκαν 35 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Ο κ. Αναγνώστου έλαβε 21 ψήφους και ο κ. Βασιλειάδης 14 ψηφοδέλτια. Ακολούθησε η αποχώρηση της ΠΑΣΚ και η επανάληψη της ψηφοφορίας που ανέδειξε τον κ. Αναγνώστου πρόεδρο με 21 ψήφους.
Σημειώνεται ότι για την εκλογή του αντιπροέδρου και της γραμματέως, χρειάστηκαν από δύο ψηφοφορίες, καθώς στις πρώτες δεν συγκεντρώνονταν το 50 + 1 των ψήφων της 43μελής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Δήλωση του κ. Αναγνώστου

Μετά την επανεκλογή του ο κ. Αναγνώστου σε δηλώσεις του τόνισε: «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που με ανέδειξαν για δεύτερη συνεχή τριετία στο τιμόνι του ΤΕΕ Μαγνησίας. Πρόκειται για την συνέχεια των αποτελεσμάτων των εκλογών του Νοεμβρίου που η ΔΚΜ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του κοινωνικού συνόλου με την βοήθεια όλων όσων αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στα όργανα, στις επιτροπές και τις εκπροσωπήσεις του ΤΕΕ Μαγνησίας. Επίσης θα εργασθούμε για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των μηχανικών».


Το νέο προεδρείο
της Αντιπροσωπείας

Για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας και μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν: Πρόεδρος η Γραμματή Μπακλατζή (ΠΑΣΚ) με 22 ψήφους, Αντιπρόεδρος ο Μαν. Αρχολέκας (ΔΚΜ) με 26 ψήφους και γραμματέας η Κατερίνα Σάχου (Συνεργασία Μηχανικών) με 28 ψήφους. Επίσης για την θέση του προέδρου είχε θέσει υποψηφιότητα ο ανεξάρτητος Θαν. Τσούκας που έλαβε 10 ψήφους.
Κατά την ψηφοφορία για το προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ ψήφισαν 42 (από το σύνολο των 43, απουσίαζε ο Δημ. Φιλιππιτζής, ο οποίος προσήλθε κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη της Διοικούσας Επιτροπής) και έλαβε η κ. Μπακλατζή 22 ψήφους ο κ. Τσούκας 10 και βρέθηκαν 10 λευκά. Ο κ. Αρχολέκας πήρε 26 ψήφους και βρέθηκαν 14 λευκά και δύο άκυρα, ενώ η κ. Σάχου πήρε 28 ψήφους και βρέθηκαν 13 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την προεδρία της Αντιπροσωπείας η ΔΚΜ, δεν δήλωσε υποψήφιο, όπως και για τη θέση του γραμματέα. Αντίστοιχα η ΠΑΣΚ Μηχανικών δεν δήλωσε υποψηφιότητες για τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα της Αντιπροσωπείας.Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
7
=