ΤΟΠΙΚΑ

Δίπλα … στη φύση το μάθημα σε Δημοτικά

δίπλα-στη-φύση-το-μάθημα-σε-δημοτικά-851206

Σε μισθωμένους χώρους εκτός του δημοτικού σχολείου Καλών Νερών, οι αίθουσες του οποίου είναι ανεπαρκείς, διδάσκονται μαθητές ορισμένων τμημάτων της σχολικής μονάδας.
Η κατασκευή νέου διδακτηρίου σε οικόπεδο που είναι εξασφαλισμένο από το δήμο Μηλεών, είναι από τα αιτήματα που κατέγραψε η αντινομάρχης Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου συνεχίζοντας τις περιοδείες της στους δήμους της Μαγνησίας.
Η κ. Οικονόμου επισκέφθηκε τους δήμους Αγριάς, Αρτέμιδας και Μηλεών καταγράφοντας ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας, διδακτήρια και μεγάλες παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα που θα συμπεριληφθούν στο επόμενο πενταετές πρόγραμμα σχολικής στέγης.
Συνοδευόμενη από τον διευθυντή Προγραμματισμού Δημ. Τυλιγάδα και την κ. Ζάχου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών συναντήθηκε στην Αγριά με τον δήμαρχο Θωμά Παπαευθυμίου, τον αντιδήμαρχο Χαρ. Ζάχο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κων. Πρωτοσύγγελο.
Επίσκεψη έγινε στο Λύκειο Αγριάς, για το οποίο υπάρχει ανάγκη προσθήκης δύο διδακτικών αιθουσών. Το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Νηπιαγωγείο Αγριάς, το οποίο φιλοξενείται στους χώρους του παιδικού σταθμού.
Οι εκτιμήσεις για αύξηση του αριθμού των νηπίων μετά και την απόφαση που καθιστά υποχρεωτική την προσχολική εκπαίδευση, υποχρεώνουν για κατασκευή νέου διδακτηρίου.
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, στο οποίο πρόσφατα γκρεμίστηκε αίθουσα κατασκευασμένη από αμίαντο, υπάρχει αίτημα αντικατάστασής της με νέα πολλαπλών χρήσεων, αλλά και κατασκευή νέων τουαλετών στο διδακτήριο.
Στο δήμο Αρτέμιδας η αντινομάρχης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δημ. Αλεξόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Το νέο διδακτήριο που θα στεγάσει το Νηπιαγωγείο Κάτω Λεχωνίων θα είναι έτοιμο να παραδοθεί σε χρήση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων, υπάρχει αίτημα για προσθήκη νέας αίθουσας διδασκαλίας, κυλικείου και τουαλετών.
Στο δήμο Μηλεών η κ. Οικονόμου επισκέφθηκε τα διδακτήρια συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Απ. Αρέθα και τους αντιδημάρχους Κατερίνα Βαλασά και Ν. Σγαρδώνη.
Στο Δημοτικό Σχολείο αίτημα των γονέων είναι τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο να έχουν συνοδό, καθώς από το σημείο όπου σταματά το λεωφορείο διανύουν μόνοι τους επικίνδυνο καλντερίμι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νήπια της περιοχής. Για το θέμα η κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι θα το επιλύσει άμεσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου