ΤΟΠΙΚΑ

Εγκύκλιος για την επαναφορά των σχολικών φυλάκων

εγκύκλιος-για-την-επαναφορά-των-σχολι-500614

Η απόφαση βρήκε τους 25 σχολικούς φύλακες του Βόλου στα πόστα τους με απόφαση δικαστηρίου

Και δεύτερη δικαίωση για τους 25 σχολικούς φύλακες του Δήμου Βόλου. Ενα και πλέον μήνα μετά την επιστροφή στις θέσεις τους με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, εκδόθηκε η εγκύκλιος από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βάσει της οποίας οι Δήμοι καλούνται να προχωρήσουν σε πράξεις κατάταξης των σχολικών φυλάκων προκειμένου να βγουν οι διαπιστωτικές πράξεις επαναπρόσληψής τους.

Οπως είναι γνωστό, οι 25 σχολικοί φύλακες του Βόλου, έχουν επιστρέψει στα σχολεία ήδη από τις 15 Απριλίου. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που δικαίωνε τους σχολικούς φύλακες, εκδόθηκε στα τέλη Μαρτίου. Ο Δήμος παρέλαβε τη δικαστική απόφαση και άμεσα προχώρησε στην τοποθέτηση των σχολικών φυλάκων στα πόστα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Γολγοθάς» ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013, οπότε και έμπαιναν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το Μάρτιο του 2014 απολύθηκαν αφού δεν κατάφεραν να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου. Αμεσα ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα. Προχώρησαν στην κατάθεση αγωγής που εξετάστηκε στις 30 Ιανουαρίου. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, τους έδειξε το δρόμο της επιστροφής προς τα σχολεία, τα οποία είχαν αποτελέσει στόχο διαρρηκτών. Επιπλέον με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Δήμος Βόλου υποχρεούται να τους καταβάλλει μισθούς υπερημερίας, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων, ποσό που ξεκινά από 13.000 ευρώ και φθάνει μέχρι τις 17.600 ευρώ ανάλογα με τις αποδοχές του καθενός.

Κι ενώ οι σχολικοί φύλακες υπηρετούν κανονικά στα πόστα τους, χθες εκδόθηκε η εγκύκλιος για την επαναφορά όλων όσων είχαν βγει σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλος το προσωπικό αυτό, εφόσον δεν έχει μεταταχθεί ή μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, μπορεί να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική του σχέση, με εξαίρεση τους υπαλλήλους που έχουν λάβει οριστική σύνταξη εφόσον έχουν καταθέσει αίτηση εντός δέκα ημερών από τις 21/5/2015, στη Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα όπου υπηρετούσαν. Οι υπάλληλοι κατατάσσονται με πράξη του οικείου οργάνου Διοίκησης, σε επανασυσταθείσες θέσεις ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν πριν τη θέση τους σε διαθεσιμότητα ή τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης. Κατόπιν των ανωτέρω και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, οι Δήμαρχοι θα πρέπει να προβούν στην έκδοση της προβλεπόμενης πράξης κατάταξης των σχολικών φυλάκων και να τις στείλουν στο Υπουργείο για να βγουν οι διαπιστωτικές πράξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου