ΤΟΠΙΚΑ

Δεν είμαι εγώ ο «ρυπαντής»

δεν-είμαι-εγώ-ο-ρυπαντής-506002

Δηλώνει η ΕΒΟΛ που καταγγέλλει ότι η ροή λυμάτων στην τάφρο συνεχίζεται – Αιχμηρή ανακοίνωση της γαλακτοβιομηχανίας, με αφορμή δηλώσεις του Κ. Αγοραστού

Ρύπανση στο Σεσκουλιώτη καταγγέλλει η ΕΒΟΛ και καλεί ακόμη και σήμερα τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και τη ΔΕΥΑΜΒ να προβούν σε ελέγχους για όλα τα θέματα που αφορούν στη μόλυνση του περιβάλλοντος στην Α’ ΒΙΠΕ. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η ρύπανση του Σεσκλιώτη συνεχίζεται, ενώ ζητά «ο καθένας να είναι προσεκτικός σε όσα λέει».

Η ανακοίνωση της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, ήρθε λίγο μετά από ραδιοφωνικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σε τοπικό ραδιόφωνο για τη ρύπανση του Παγασητικού, ανακοινώνοντας επίσης, ότι ο ρυπαντής του Ξηριά είναι η ΕΒΟΛ που διοχέτευσε λύματα στην περιοχή.

«Η ΕΒΟΛ -επισημαίνεται στην ανακοίνωση- σχετικά με όλα τα θέματα τα οποία προέκυψαν όλες αυτές τις ημέρες και έχουν σχέση με το περιβάλλον, δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι από εκείνες τις βιομηχανίες που τιμούν το περιβάλλον με πράξεις και όχι με λόγια».

Προαναγγέλλει ότι «σύντομα θα αναφερθεί με ποιους τρόπους τιμά το περιβάλλον, και ποιες παρεμβάσεις έχει κάνει» και υπογραμμίζει ότι «μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να σιωπά γιατί αρκετά προβλήματα έχει ο Νομός μας».

Η Χώρα μας -συνεχίζει-είναι σε κρίσιμη καμπή και οι ώρες απαιτούν όλοι μας από όποιο μετερίζι είναι ο καθένας να είναι προσεκτικός και φειδωλός σε αυτά που λέει. Σύντομα θα δοθούν προς όλους και για όλα απαντήσεις. Για σήμερα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τα εξής. Η ρύπανση στον Σεσκλιώτη συνεχίζεται. Στην ίδια τάφρο είναι συγκεντρωμένα και συγκεντρώνονται καθημερινά τα ίδια λύματα.

Με επιστολή η οποία στάλθηκε στην Περιφέρεια και στην ΔΕΥΑΜΒ ζητούμε να γίνει άμεσα, σήμερα και όχι αύριο έλεγχος από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και για όλα τα θέματα που αφορούν την μόλυνση του περιβάλλοντος στην Α ΒΙΠΕ, εντός και εκτός του εργοστασίου μας αλλά κυρίως να γίνει έλεγχος για το ποιος συνεχίζει να μολύνει ακόμη τον Σεσκλιώτη.

Να ληφθούν δείγματα επιτόπου και να υπάρξει έλεγχος με διασταυρώσεις και να δοθούν σε όλους έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα και η διαφάνεια των ελέγχων».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το όλο θέμα, παρέπεμψε προς το παρόν μόνο στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την εταιρεία, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι τις επόμενες μέρες θα προβεί σε λεπτομερή αναφορά επί του θέματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου