ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία στο Βαρουφάκη για τις φορολογικές ~ Λογιστές-φοροτεχνικοί ζητούν παράταση

διαμαρτυρία-στο-βαρουφάκη-για-τις-φορ-551947

Σήμα κινδύνου για τα έσοδα του κράτους, εκπέμπουν οι οικονομολόγοι

Κώδωνα κινδύνου για τον ορατό πλέον κίνδυνο να τιναχτούν τα προϋπολογισθέντα έσοδα στον αέρα εξαιτίας των ανεφάρμοστων πολιτικών του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 κρούει ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας.

Με αφορμή τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, από το βήμα της Βουλής ότι η εφαρμογή θα ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου και ότι η λήξη της υποβολής θα πραγματοποιηθεί κανονικά στα τέλη Ιουνίου, οι λογιστές – φοροτεχνικοί επισημαίνουν το έλλειμμα χρόνου για τη διεκπεραίωση της υποχρέωσης.

Ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η πρότασή τους οι ίδιοι, που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος όλων των εργασιακών αλλαγών, δεν θα αντέξουν άλλο και γι’ αυτό θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

Ο ΣΟΛ Μαγνησίας, που στηρίζει την παρέμβαση της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών – Φοροτεχνικών, κοινοποίησε χθες την επιστολή – διαμαρτυρία προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με αυτή, οι λογιστές προτείνουν να δοθεί παράταση φορολογικών δηλώσεων έως 30 Σεπτεμβρίου 2015 με ταυτόχρονη καταβολή της πρώτης δόσης και επόμενες δόσεις τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016 που τα έσοδα προσμετρούνται στο προηγούμενο έτος 2015.

Οπως σημειώνουν, είναι αδύνατον να υποβληθούν 6.000.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων και 240.000 νομικών αντίστοιχα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια του συστήματος taxis, το οποίο καθημερινά παρουσιάζει προβλήματα πόσο μάλλον σε περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων παράλληλα με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις όπως ΦΠΑ, ΦΜΥ, Ε9, ρυθμίσεις κλπ.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση οι λογιστές οι οποίοι αποτελούν μονίμως το εξιλαστήριο θύμα όλων των μεταρρυθμίσεων, αλλαγής ρυθμίσεων και αποφάσεων οι οποίες μας κατακλύζουν σε καθημερινή βάση με ρυθμούς πολυβόλου, να ανταπεξέλθουμε σε αυτό τον Γολγοθά που ελαφρά τη καρδία μας φορτώνετε χωρίς να μας ρωτήσετε, αν μπορούμε να τα καταφέρουμε» προσθέτουν.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου