ΤΟΠΙΚΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι έμποροι ~ Απώλειες 50% κατέγραψε το Πάσχα

σήμα-κινδύνου-εκπέμπουν-οι-έμποροι-απ-570641

Αν δεν αποκατασταθεί το κλίμα, η αγορά θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα

Βουτιά τζίρου στα είδη ένδυσης – υπόδησης καταγράφηκε το Πάσχα στην εμπορική αγορά Βόλου. Με εξαίρεση τις λαμπάδες και τα παιδικά παπούτσια, που όμως είχαν οικονομικότερες επιλογές, τα υπόλοιπα είδη, ένδυσης και υπόδησης είχαν μειωμένες αγορές κατά 50%.

Μετά το νεκρό τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, η πεσμένη κίνηση του Πάσχα βάζει τον εμπορικό κόσμο στη δυσμενή θέση να εκπέμπει σήμα κινδύνου.

«Χρειαζόμαστε άμεσα οικονομική βοήθεια και πολιτική σταθερότητα» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος. Αν δεν ανακάμψει η κίνηση και δεν σταθεροποιηθεί η υφιστάμενη κατάσταση, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα, προειδοποίησε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου εκτίμησε ότι στο τέλος του μήνα λίγοι είναι εκείνοι οι έμποροι, οι οποίοι θα απευθυνθούν στην Εφορία ή το ΤΕΒΕ για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.«Τη στιγμή που η εμπορική αγορά δεν εισέπραξε χρήματα, αρκετοί έμποροι δεν θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ενώ υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και η κατάσταση φαίνεται να οδηγείται στο χειρότερο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Προς επίρρωση υπενθύμισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 η κίνηση στην εμπορική αγορά ήταν πεσμένη κατά 30%, σε ποσοστό δηλαδή ανώτερο και του μέσου πανελλαδικού όρου που ήταν γύρω στο 20%.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι η αγορά κινείται υποτονικά καθ’ όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Η αγορά κινείται φέτος κατά περίπου 20% χαμηλότερα από τα ήδη χαμηλά περσινά επίπεδα». Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι η ελληνική αγορά συνεχίζει να «σταυρώνεται» εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί στη χώρα, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι τα διάφορα σενάρια περί μη συμφωνίας της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και η ενδεχόμενη αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις προκαλούν μούδιασμα σε επιχειρηματίες και καταναλωτές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «κάθε θετική απόφαση, που θα δώσει αίσιο τέλος στο οικονομικό ζήτημα της χώρας, θα δώσει άμεσα και μια ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου