ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομικό συνέδριο στο Βόλο

οικονομικό-συνέδριο-στο-βόλο-579023

Με ομιλητές από διεθνή πανεπιστήμια

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής στις 23-24 Νοεμβρίου 2015.

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής έχει ως θέμα «Οικονομία και Δημοκρατία». Η παγκοσμιοποιημένη οικονομική δραστηριότητα δυσχεραίνει την ρυθμιστική και εποπτική λειτουργία του δημόσιου στην οικονομία. Η πρόσφατη παγκόσμια κρίση και κυρίως η κρίση στην Ευρωζώνη ανέδειξαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, στον έλεγχο της πολιτείας επί των επιχειρήσεων και των αγορών αλλά και ένα έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές που μέχρι στιγμής έχουν αποδεχθεί να συμμετάσχουν: Carl HampusLyttkens, Lund University, Claude Ménard, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Josiah Ober, Stanford University, George Tridimas, Ulster University.

Επιλεγμένες ανακοινώσεις θα δημοσιευθούν στα αγγλικά, κατόπιν κρίσης, σε συλλογικό τόμο σε διεθνή εκδοτικό οίκο.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εισήγηση να αποστείλουν περίληψη 250-350 λέξεων στα Αγγλικά το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου 2015. Η περίληψη θα πρέπει να περιλαμβάνει τον τίτλο, τα ονοματεπώνυμα και ιδιότητες των συγγραφέων καθώς και 3-5 λέξεις κλειδιά. Τα πλήρη κείμενα των εισηγήσεων πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου